Nieuws

Nieuwe AirPods brengen spatial audio en adaptive EQ

AirPods 3de generatie
Tijdens het Apple Event hebben Tim Cook en co de derde generatie AirPods voorgesteld. Die bieden een nieuw design, spatial audio en adaptive EQ.

Dankzij spatial audio zijn de nieuwe AirPods in staat je hoofd dynamisch te tracken. Geavanceerde algoritmes voor spatial audio en directionele audiofilters doen subtiele aanpassingen aan de frequenties in elk oor. Op die manier kan ruimtelijke audio het geluid bijna overal in een ruimte plaatsen, om je het gevoel te geven dat je er live bij bent. Apple heeft daar nog Dolby Atmos aan toegevoegd en wil zo de audiokwaliteit nog meer opkrikken.

Daarnaast zorgt ondersteuning van de AAC-ELD-codec voor een betere spraakkwaliteit, net als de akoestische mesh, die windgeruis moet helpen elimineren.  

Credit: Apple

Adaptive EQ 

Apple heeft zijn nieuwe AirPods ook uitgerust met adaptive EQ. Die technologie is in staat om de audio in realtime aan te passen met interne microfoons die het geluid monitoren. AI past de lage en middenfrequenties aan naargelang de toestand in je omgeving verandert en de manier waarop de buds in je oren zitten. Apple schuift die bestaande technologie dus rechtstreeks door van zijn AirPods Pro en AirPods Max naar de goedkopere basis-AirPods. 

Credit: Apple

De nieuwe AirPods zijn ook helemaal geschikt voor work-outs, dankzij een stof- en waterbestendigheidsrating van IPX4. Hands-free Siri maakt opnieuw haar opwachting en een huiddetector weet wanneer je de oortjes draagt en uit doet, om zo je muziek automatisch te pauzeren.  

MagSafe ondersteund 

Qua batterij mag je je volgens Apple aan 6 uur luistertijd verwachten. Reken je de capaciteit van de oplaadcase mee, dan wordt dat 30 uur. De case ondersteunt trouwens ook laden via MagSafe. Een nieuwe one-touch set-up, tot slot, laat je toe om de buds snel te pairen met andere Apple-producten.

Credit: Apple

Prijs en beschikbaarheid

De derde generatie AirPods zijn verkrijgbaar voor 199 euro en zijn vanaf vandaag te bestellen via apple.com/nl/store en in de Apple Store-app. Vanaf dinsdag 26 oktober liggen ze in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business