Nieuws

macOS Monterey-update laat sommige Macs crashen

Universal Control macOS Monterey
De macOS Monterey-update is vorige maand wereldwijd uitgerold, maar zorgt voor wel heel vervelende problemen bij sommige gebruikers.

25 oktober was het startschot voor de uitrol van de macOS Monterey-update. De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor Macs zit boordevol nieuwe features, en draagt bij aan een naadlozere ervaring binnenin het Apple-ecosysteem. Althans, dat is de bedoeling. Op fora en sociale media klagen veel gebruikers van vooral oudere Macs dat macOS Monterey ervoor zorgt dat hun apparaten crashen.

macOS Monterey-update zorgt voor problemen

Bij het updateproces berichten gebruikers dat hun Mac volledig op zwart gaat en deze niet meer aan te krijgen is (via MacRumors). Er zijn op het moment van schrijven talloze berichten op de ondersteuningspagina van Apple te vinden met een vergelijkbaar probleem. Ook op Twitter regent het soortgelijke klachten.

Veel gebruikers zijn ten einde raad nu hun Mac niet meer aangaat. Een mogelijke oplossing zweeft rond op de Apple-hulppagina. Het zou wellicht helpen als gebruikers de firmware van hun Mac weten te herstellen: “In zeer zeldzame omstandigheden, zoals een stroomstoring tijdens een macOS-update of -upgrade, kan een Mac niet meer reageren, waardoor de firmware moet worden hersteld”, zo valt te lezen in een officieel document van Apple.

Bekend probleem

Klinkt dit probleem je bekend in de oren? Dat kan. Vorig jaar waren er ook diverse gebruikers die klaagden over het feit dat macOS Big Sur hun Macs lieten crashen. Op het moment van schrijven lijken de klachten rondom Monterey (gelukkig) nog niet zo groot. Opmerkelijk is dat de Mac-apparatuur met M1-chipsets deze dans lijken te ontspringen.

Op het moment van schrijven is Apple macOS 12.1 aan het testen, maar deze versie laat nog wel even op zich wachten. Wil je ondanks de gerapporteerde problemen toch aan de slag met macOS Monterey? Wij vertellen je in onze macOS Monterey-installatiegids hoe je updatet naar de nieuwste versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business