Nieuws

Nederlandse slaaprobot moet je een betere nachtrust bezorgen

Het Nederlandse bedrijf Somnox brengt een nieuwe versie uit van zijn slaaprobot, met de toepasselijke naam Somnox 2. Het apparaat functioneert als een soort knuffel en moet zorgen voor een betere nachtrust.

Volgens Somnox moet de slaaprobot je door middel van de technologie beter laten ontspannen. Het bedrijf beweert dat de Somnox 2 je sneller, dieper en langer laat slapen.

De Somnox 2 verschilt van de originele slaaprobot uit 2019 middels een beter algoritme om je ademhaling te meten, een vernieuwde app en een betere speaker die over wifi- en bluetooth-connectiviteit beschikt. Daarnaast is het formaat van de nieuwe slaaprobot lichter en kleiner, en voelt het zachter aan.

Lees ook: Analyseer je slaap door middel van je iPhone

Hoe werkt de slaaprobot?

De Somnox 2 simuleert een ademhaling. Door middel van sensoren meet het jouw ademhalingstempo, past het zich hierop aan en vertraagt het om je te laten ontspannen. Je voelt dit op het moment dat je de slaaprobot knuffelt. Onbewust neem je deze ademhaling over, waardoor je kalmeert en tot rust komt. Die rust en kalmte moet er naar verluidt voor zorgen dat je slaapkwaliteit beter wordt.

Via een toekomstige software-update is het straks ook mogelijk om muziek af te spelen met de slaaprobot. Audiostreaming is dan mogelijk via wifi en bluetooth. De Somnox 2 beschikt ook over een app. Hiermee kun je een ademhalingstempo selecteren of meditaties en ademhalingsoefeningen afspelen.

De Somnox 2 is verkrijgbaar voor 549 euro. Het originele model kostte bij lancering nog 599 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business