Nieuws

WhatsApp schrapt tijdslimiet voor verwijderen van berichten

Bij een toekomstige update van WhatsApp zal het mogelijk zijn om ook oudere berichten in chats te verwijderen, zonder tijdslimiet.

WhatsApp introduceerde vier jaar geleden de functie om berichten na verzending nog te verwijderen. Een handige feature als je pas na verzending opmerkt dat je een gênante spelfout gemaakt hebt of het bericht voor een ander contact bestemd was. Daar staat wel een strenge deadline op. Bij de uitrol van de functie was die tijdslimiet nog 7 minuten, maar nu geeft WhatsApp je wel iets meer tijd. 4096 seconden om exact te zijn, ofwel 1 uur, 8 minuten en 16 seconden.

Het lijkt ernaar dat die tijdslimiet zelfs volledig zal verdwijnen. De speurneuzen van WABetaInfo ontdekten die aanpassing in een toekomstige update van de Android-app. Ze probeerden het al eens uit en konden moeiteloos berichten tot drie maanden terug verwijderen. In principe zou je zelfs nog veel verder moeten kunnen teruggaan in de tijd. Heb je ooit een bericht verstuurd waar je tot vandaag spijt van hebt, dan kan je eindelijk komaf maken met het verleden.

De nieuwe functie zit wel nog in de ontwikkelingsfase en het is nog niet geweten wanneer WhatsApp de update zal uitrollen voor iedereen. Concurrerende berichtenapps zoals Telegram waren al langere tijd zeer flexibel als het aankomt op berichten verwijderen.

Hoe verwijder je berichten in WhatsApp?

Heb je per ongeluk te vroeg op verzenden geduwd? Het kan de beste overkomen. Je hebt je blunder zo uitgewist als je er tijdig bij bent. Je duwt simpelweg op het foute bericht en selecteer het vuilbakicoontje. Je kan dan nog de keuze maken om het bericht enkel voor jezelf te verwijderen of voor iedereen in de chat. Wil je de stappen iets uitgebreider beschreven zien? Lees dan deze workshop:

berichten verwijderen whatsapp
Zo verwijder je een bericht met WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business