Nieuws

Belgische start-up LinkedCar finalist Best Automotive Product door Informa Tech Automotive

LinkedCar
De Belgische start-up LinkedCar valt met zijn innovatief product in de prijzen in de Verenigde Staten.

De Belgische start-up Linkedcar, is genomineerd als een van de drie beste automotive-producten in de wereld door Informa Tech Automotive. Het gaat om de categorie Future Dealer Product/Service of the Year. LinkedCar heeft een innovatief product ontwikkeld dat alle data van een voertuig, zoals onderhoud, verzekering en keuringsinformatie, verzamelt op één centraal platform. De consument krijgt via een app toegang tot deze data en beslist dan zelf wat hij ermee doet.

LinkedCar

LinkedCar werd opgericht in januari 2020, nét voor de lockdown in België. Geen gemakkelijke tijd om een bedrijf op te starten en al zeker niet in de automotive sector, maar LinkedCar maakte deel uit van de accelerator Start it @KBC, wat een boost betekende in hun doorbraak. Al snel werd het bedrijf een spin-off van de Karel de Grote Hogeschool. Het Expertise Centrum Duurzame Mobiliteit bracht de juiste automotive kennis aan boord om voertuigdata te ontcijferen. Vandaag werken ze intensief samen om zowel op technologisch als maatschappelijk en commercieel vlak een verschil te maken.

Verschillende multi-merk-autodealers werken vandaag al met het Connected Mobility Platform, het gecentraliseerd platform dat LinkedCar gebouwd heeft bovenop Salesforce. Diverse IT-systemen worden gekoppeld, zoals een Dealer Management Systeem, zodat de dealer uiteindelijk een optimalisatie krijgt van alle sales, aftersales en marketingprocessen. 

De Belgische start-up heeft gesprekken lopen met verschillende investeerders om een versnelling hoger te schakelen. In 2022 wil het nog meer consumenten en dealers uitrusten met hun oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business