Nieuws

TomTom lanceert IndiGO: besturingssysteem voor auto’s

TomTom IndiGo
TomTom IndiGO is een volledig softwarepakket van de navigatiespecialist voor nieuwe auto's. Het is gebaseerd op Android.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ‘s werelds eerste open digitale cockpit softwareplatform voor autofabrikanten gelanceerd. TomTom IndiGO levert in één pakket digitale autofuncties aan de dashboardervaring van gebruikers. Met deze interface kan de gebruiker de klimaatregeling, het audiosysteem, uitgebreide instellingen van voertuigsystemen, en de nieuwste apps en diensten bedienen. IndiGO wordt bediend via spraak en touch – inclusief stuurbediening.

TomTom IndiGO

Het nieuwe digitale cockpitplatform herkent het profiel van de automobilist automatisch via zijn of haar telefoon, personaliseert het bestuurdersmenu met zijn of haar voorkeuren en apps, en synchroniseert de agenda om de bestuurder naar een volgende afspraak te leiden.

IndiGO omvat alle infotainmentdisplays in voertuigen – in-vehicle infotainment (IVI) – en biedt gebruikers een uitgebreid appaanbod van gespecialiseerde partners. Doordat het softwareplatform rekening houdt met externe factoren, kunnen automobilisten, en met name medepassagiers, op een veilige manier berichten sturen aan vrienden, genieten van uitgebreid entertainment en gebruikmaken van geavanceerde productiviteitsapps.

Volledige kennis van je wagen

In tegenstelling tot andere digitale cockpitplatforms integreert IndiGO met systemen in het voertuig. Voertuigsensoren weergeven bijvoorbeeld betrouwbare praktische informatie die gekoppeld is aan geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS). Daarnaast kan het nauwkeuriger de actieradius van EVs inschatten en kunnen EV-batterijen worden ingesteld om sneller op te laden.

Android Automotive

IndiGO draait op het populaire Android Automotive Operating System (AAOS), waardoor autofabrikanten gemakkelijk nieuwe apps en diensten of uitbreidingen voor het platform kunnen ontwikkelen en integreren. Via online connectiviteit kunnen de software, apps, diensten en plug-ins van het platform over-the-air worden bijgewerkt en uitgebreid. Met andere woorden, autofabrikanten kunnen voortdurend nieuwe innovaties integreren en nieuwe inkomstenstromen genereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business