Amazon Black Friday & Cyber Monday

Amazon heeft er naar eigen zeggen zijn beste Black Friday-periode ooit opzitten. Cijfers van Adobe scheppen een ander beeld over Black Friday.

Advertentie

Amazon heeft er een succesvolle Black Friday-periode opzitten. Dat schrijft de e-commercegigant in een blogpost. Volgens Amazon verkochten ze nooit eerder zoveel producten tijdens Black Friday en Cyber Monday, de piekdagen van het koopjesseizoen. Al zullen de exacte cijfers wel pas bekend gemaakt worden in de kwartaalcijfers van het vierde kwartaal.

Amazon was er dit jaar ook wel uitzonderlijk vroeg bij met haar Black Friday-deals. Op amazon.nl zagen we de eerste kortingen al op 8 november verschijnen, bijna drie weken voor de officiële Black Friday-dag, dit jaar 26 november. Ook bleek een onafhankelijk onderzoek te hebben aangetoond dat Amazon voor de meeste productcategorieën de beste deals aanbood. Gemiddeld lag de prijs voor een product bij Amazon tot 14% lager dan bij de concurrentie. Bij de populairste producten hoorden onder meer Amazon’s eigen Echo Show smart displays, robotstofzuigers en de JBL Live 300TWS draadloze oortjes die nog steeds aan halve prijs staan.

Online uitgaven dalen tijdens Black Friday

Dit bericht van Amazon staat opvallend genoeg haaks tegenover de eerste cijfers die Adobe Analytics publiceerde rond Black Friday en Cyber Monday. Volgens Adobe gaven de Amerikaanse consumenten 8,9 miljard dollar uit op Black Friday en 10,7 miljard dollar op Cyber Monday bij webwinkels. Voor beide shopfeestdagen gaat het om een kleine daling in vergelijking met het recordjaar 2020. Er zijn wel enkele verklaringen voor te bedenken. Zo was er dit jaar weer de mogelijkheid om fysiek te gaan winkelen en waren retailers omwille van voorraadproblemen met veel elektronicaproducten dit jaar wat voorzichtiger met hun deals. Toch gaat het om een eerste daling in online uitgaven sinds jaren. Cijfers voor België en Nederland zijn nog niet bekend.  

Om hun succes te vieren, breidt Amazon gewoon een verlengstuk aan Black Friday. Vanaf vandaag zijn de Last Minute Deals gestart bij de webwinkel. Tot het einde van het jaar zal je elke nieuwe deals vinden op producten. Het kan dus zeker geen kwaad om amazon.nl in de gaten te blijven houden als je nog niet alles gevonden hebt.

Kocht jij iets tijdens Black Friday of Cyber Monday? Laat het ons weten door onze lezerspoll in te vullen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here