microsoft teams essentials
Image credit: Microsoft

Microsoft Teams Essentials bevat alle basisfuncties van het Teams-platform aan een interessante prijs, voor kleine bedrijven.

Advertentie

Microsoft heeft een nieuwe versie van de videoconferencing software Teams gelanceerd: Microsoft Teams Essentials. Zoals de naam doet vermoeden, beperkt deze basisversie zich tot de essentiële functies van het platform. De focus ligt veel meer op vergaderen, waar Teams zich doorgaans meer als een allround samenwerkingsplatform wil presenteren. Met Microsoft Teams Essentials wil de softwarereus voornamelijk kmo’s aanspreken die nood hebben aan een oplossing die aan hun basisbehoeften voldoet.

Microsoft Teams Essentials vs. Microsoft 365 Business

Het grote verschil tussen Microsoft Teams Essentials en het Microsoft 365 Business Basic/Standard-plan is dat Essentials een zelfstandig platform is. Je kan het platform dus aankopen zonder het te hoeven integreren in een Office 365-pakket. Dat houdt wel in dat de functies een stuk beperkter zijn. Je kan nog wel videovergaderingen houden en één-op-één chatten, maar je hebt bijvoorbeeld niet meer de mogelijkheid om mensen samen te brengen in teams. Het platform is vooral bestemd om snel vergaderingen te starten zonder al te veel onnodige tierlantijntjes.

Ook is de cloudopslag beperkt tot 10GB in OneDrive, waar je met een Business-plan 1TB ter beschikking krijgt. Je Teams-agenda blijft wel gekoppeld aan je Outlook-agenda, maar Microsoft werkt ook aan een integratie met Google Calendar voor wie geen Outlook-account heeft.

teams agenda
Je kan je agenda voortaan koppelen aan Google Calendar. Image Credit: Microsoft

Geschikt voor kleine ondernemingen

Met Teams Essentials hoopt Microsoft kleine ondernemingen een laagdrempelige oplossing aan te bieden en hen weg te lokken van de concurrentie. De maandelijkse abonnementsprijs van 3,40 euro per maand is in ieder geval een stuk lager dan een Zoom Pro-abonnement dat 13,99 euro per maand kost. Ook de tegenhanger van Google, Google Workspace Essentials, kost 8 euro per maand. Het prijsverschil met een Microsoft 365 Basic Business-abonnement (4,20 euro per maand) is wel zeer beperkt.

Microsoft Teams Essentials is vanaf vandaag beschikbaar. Meer informatie over de verschillende formules die Microsoft aanbiedt, vind je hier.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here