Wil je je fijnste momenten van het jaar nog eens herbeleven? In de Best of 2021-collectie zet Google Foto’s je leukste foto’s op een rij.

Advertentie

De maand december is traditiegetrouw bestemd voor de eindejaarlijstjes. Denk bijvoorbeeld maar aan de Spotify Wrapped-lijstjes die ons al enkele jaren onze meest beluisterde nummers van het afgelopen jaar tonen. Nu deelt ook Google Foto’s mee in de vreugde. 9to5Google schrijft dat de foto-app begonnen is met het uitrollen van Best of 2021-collecties, die voor elke gebruiker de beste foto’s van het jaar bundelt. De collectie verschijnt boven je meest recente foto’s die je hebt geüpload. Ik krijg mijn persoonlijk overzicht voorlopig nog niet te zien, dus het kan zeker dat ook jij nog even geduld moet hebben.

Voor de Best of 2021-collecties selecteren de algoritmen van Google een tiental foto’s uit je fotobibliotheek. Volgens 9to5Google lijkt er wel niet al te veel systematiek achter die selectie te zitten. Zo staan de foto’s niet in chronologische volgorde en kan je de algoritmen ook maar weinig sturing geven in het uitkiezen van de foto’s. Je collectie zal dus niet per definitie bestaan uit jouw eigen favoriete foto’s van het jaar. Om de algoritmen zo goed mogelijk in de juiste richting te duwen, kunnen we wel aanraden om af en toe je Google Foto’s-bibliotheek eens op te kuisen. Zo voorkom je alvast dat een volledig mislukte foto je jaaroverzicht haalt.

  • Ontdek hier enkele tips om je Google Foto’s-bibliotheek op te ruimen

Fotoalbum maken met Google Foto’s

Ben je toch tevreden met je jaaroverzicht? Dan kan je de collectie vereeuwigen in een fotoalbum. Daarvoor moet je op het shopicoontje linksboven duwen in de mobiele app, of naar het menu Fotoboeken navigeren in de webversie. Je kan dan volledig vanaf nul beginnen of werken met een template dat Google al voor je gemaakt heeft. Selecteer vervolgens de foto’s die je in het boek wil plaatsen (ongeveer 33), kies het juiste formaat en plaats je bestelling. Voor een fotoboek met een zachte kaft betaal je 19,36 euro, voor een harde kaft slaat de prijs op naar 31,96 euro.

google foto's fotoboek
Een fotoboek maken met Google Foto’s is kinderspel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here