KBC Mobile beste bankapp ter wereld

Binnenkort lanceert KBC in de KBC Mobile app een nieuw menu voor betalingen. Ontdek vandaag al bij TechPulse wat je kan verwachten.

Advertentie

Sinds deze zomer hebben alle KBC Mobile-gebruikers een splinternieuwe applicatie op hun smartphone gekregen. De meest geprezen bankapplicatie van België en volgens een onafhankelijk onderzoek zelfs de beste bankapplicatie ter wereld, heeft nu een nieuw menu geïntroduceerd voor betalingen. Het icoon met de twee pijltjes rechtsonder blijft, maar de functies die erachter zitten zullen veranderen. Momenteel is het nieuwe menu nog in een testfase maar TechPulse kreeg al een blik achter de schermen.

KBC Mobile heeft nu ook een rekenmachine aan boord.

Betalingen in KBC Mobile

Wat meteen opvalt is dat KBC Mobile nu alle opties voor betalingen, betalingen ontvangen enzovoort heeft gebundeld in één compact menu. Dat menu verschijnt dus – zoals vermeld – nog steeds door op het pijltjesicoon linksonder te tikken.

Om te beginnen is er snel betalen. Met deze functie kan je heel snel tussen eigen rekeningen of naar recente ontvangers betalingen uitvoeren. Je tikt op de naam van de ontvanger en de app zal meteen ook de meest waarschijnlijke rekening van waaruit je wil overschrijven selecteren. Je krijgt een groot menu te zien waarin je het bedrag invult. KBC Mobile heeft zelfs een rekenmachine ingebouwd als je het bedrag nog moet uitrekenen.

Het tweede onderdeel van het nieuwe menu is alle acties. Daarin zitten de functies geld ontvangen, een QR-betaalcode scannen en overschrijven. Vooral die laatste heeft een flinke wijziging gekregen. Als je de bankapp hebt gekoppeld met Payconiq krijg je namelijk al je telefooncontacten te zien die gebruikmaken van Payconiq. Zo heb je geen rekeningnummer meer nodig en kan je rechtstreeks vanuit Mobile overschrijven naar je contacten. Gedaan met rekeningnummers delen. Vanuit dit menu kan je alsnog naar eigen rekeningnummers overschrijven of naar een nieuwe ontvanger overschrijven.