airtags

Apple heeft zelf een Android-app gelanceerd waarmee gebruikers AirTags en andere trackers kunnen scannen, als ze denken dat ze ermee gevolgd worden.

Advertentie

‘Tracker Detect’ heet de app die Apple heeft laten publiceren in de Google Play Store. Dat meldt MacRumors. Zoals de naam zegt kan die bijvoorbeeld je rugzak of jas scannen op aanwezige tags die iemand anders daar ongewenst gestopt zou kunnen hebben om je locatie te kunnen volgen. 

Om verwarring met je eigen bluetoothtrackers te vermijden, kan de app het onderscheid maken met AirTags die wel of niet op jouw naam geregistreerd zijn met je toestellen. De app zal een opvallend geluid afspelen als die een vreemde tracker vindt die zich langer dan 10 minuten bij de gebruiker bevindt. 

AirTags risicovol voor privacy 

“We hebben op vlak van privacy de lat hoog gelegd voor onze gebruikers én de industrie. We hopen dat andere bedrijven ons voorbeeld zullen volgen”, geeft een woordvoerder van Apple nog mee.

Apples AirTags zijn in de eerste plaats bluetoothtrackers die je aan waardevolle spullen kan bevestigen om ze via een gekoppelde iPhone weer snel te kunnen terugvinden. Denk daarbij aan klassiekers als je sleutelbos of portefeuille. Van in het begin was er al het risico dat de AirTags gebruikt zouden kunnen worden om gebruikers ongewenst te volgen. Experts vreesden dus stalking. Apple hoopt wellicht een hetze te vermijden met de release van Tracker Detect. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here