Nieuws

TikTok.com meest bezochte website van 2021

Google is niet langer de koning van het internet. TikTok.com grijpt in 2021 de titel van meest bezochte domeinnaam.

Het internetbedrijf Cloudflare heeft een top 10-lijst met meest bezochte domeinnamen van 2021 gepubliceerd. De gegevens werden verzameld via de Cloudfare Radar die realtime-data over globaal internetverkeer registreert. Zoals elk jaar prijken de grote namen uit de technologiesector bovenaan de ranglijst, al heeft er zich dit jaar een opvallende wissel van de macht voorgedaan. TikTok.com sluit voor het eerst het jaar af als de meest bezochte domeinnaam wereldwijd. Op 17 februari kwam TikTok.com voor het eerst aan de top, maar het is vooral sinds augustus dat TikTok de macht greep.

De opmars van TikTok(.com)

Deze statistiek zet de populariteit van het socialmediaplatform nog maar eens in de verf. De geopolitieke problemen en privacytwijfels die boven TikTok hangen, lijken de app nauwelijks te beïnvloeden. In de ranglijst van 2020 stond de domeinnaam TikTok.com nog op de zevende plaats. Met hun opmars onttronen ze niet alleen Facebook.com als populairste domeinnaam binnen sociale media, maar ook Google.com als populairste domeinnaam wereldwijd. Als je weet dat onder Google.com naast de zoekmachine ook de nevenproducten Maps, News, Flights, Translate etc. gerekend worden, dan is dat best een straffe prestatie van TikTok.

tiktok.com domeinnaam
De weg van TikTok.com naar de top. Image Credit: Cloudfare

Verder zien we geen grote verschuivingen meer in de globale top 10. Netflix moet ondanks de piek in populariteit door Squid Game twee plaatsen afstaan en WhatsApp heeft het zusterplatform Instagram uit de top 10 geknikkerd. De rel over de sociale impact van Instagram op het mentale welzijn van jongeren heeft het platform duidelijk geen deugd gedaan.

Top 10 meest bezochte domeinnamen in 2021

 1. TikTok.com
 2. Google.com
 3. Facebook.com
 4. Microsoft.com
 5. Apple.com
 6. Amazon.com
 7. Netflix.com
 8. YouTube.com
 9. Twitter.com
 10. WhatsApp.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

 • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
 • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
 • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business