Nieuws

Meta wil werknemers weer verwelkomen met verplichte boosters

Meta netwerk
Meta heeft zijn terug-naar-kantoor-beleid aangepast. Het wil zijn werknemers opnieuw kunnen verwelkomen op de werkvloer, mét verplichte boosters.

Net als vele andere bedrijven in de Verenigde Staten is de holding boven Facebook, Instagram en WhatsApp de speelbal van het steeds veranderende terugkeerschema van de overheid. Die lijkt het eigenlijk niet meer goed te weten. Toch prikken Facebook en co 28 maart als heropeningsdatum op kantoor, met verplichte boosters. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC

Werknemers van de socialmediabedrijven zullen zich dus verplicht moeten laten vaccineren. In december van 2020 was het beleid van CEO Mark Zuckerberg nog anders. Toen klonk het dat werknemers niet gevaccineerd zouden moeten worden om terug te keren naar kantoor. In eerste instantie moesten ze toestemming vragen van hun manager om thuis te werken en als dat niet kon, minstens een halve week fysiek aanwezig zijn. 

Terugkeer met verplichte boosters 

En toen kwam in 2021 de deltavariant. Zuckerberg paste zijn beleid aan en vroeg toch dat zijn mensen zich lieten vaccineren. De doelstelling om in oktober van vorig jaar weer te openen, werd vanzelfsprekend niet gehaald. Ondanks dat omikron zich in de wintermaanden snel verspreidt, bleef Meta zich in eerste instantie vasthouden aan een heropening op 31 januari. Werknemers zouden dan wel de keuze krijgen om die terugkeer uit te stellen met “drie tot vijf maanden”.  

Opvallend is dat met de nieuwe streefdatum van 28 maart ook weer de verplichting opduikt om een boostervaccin te krijgen. De meeste grote techbedrijven hebben hun back-to-office-moment dan ook uitgesteld tot nader order. Onlangs vroeg Facebook ook aan een kernploeg van moderators om op 24 januari al terug te keren, maar die vraag werd tenietgedaan door onderaannemer Accenture, na hevig protest van de werknemers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business