Nieuws

Twitter blokkeert virusontkenner Willem Engel een tweede keer

Willem Engel
Twitter heeft coronascepticus Willem Engel voor een tweede keer verwijderd. Het gezicht van Viruswaarheid tweette met de account van zijn vriendin.

Willem Engel werd de voorbije week zelf permanent geschorst van Twitter omdat hij de een foto had gedeeld waarop het adres van de Nederlandse minister van Financiën Sigrid Kraag leesbaar was. De voorman van Viruswaarheid ziet ook daar een complot in en verdenkt de regering ervan onder één hoedje te spelen met Twitter.

Daarop ging hij dan maar aan de slag met de account van zijn vriendin, @dorienrose. Ook die zou nu zijn opgeschort omdat Twitter oordeelde dat Engel zijn ban zou hebben willen ontwijken. Engel gaf ook nog meer dat hij niet rechtstreeks getweet heeft op haar account, maar dat ze zijn berichten doorplaatste. 

Willem Engel vecht beslissing aan

Engel heeft een kortgeding aangespannen tegen Twitter. Dat hij de foto deelde met zichtbare adresgegevens, was volgens hem geen oproep tot intimidatie of geweld en het vormde geen maatschappelijke bedreiging. Minister Kaag wil alvast een aangifte doen tegen de coronascepticus. 

Nu.nl zegt dat een woordvoerder van Twitter liet weten dat de blokkering van Engels vriendin tijdelijk is. De inbreuk zou worden gezien als “een schending van het beleid inzake platformmanipulatie en spam”. Volgens de regel mogen gebruikers geen meerdere accounts gebruiken om hun boodschappen te verspreiden. 

Daarnaast zegt Twitter streng te willen zijn wanneer het gaat om desinformatie rond COVID-19. Dat argument komt nog eens bovenop het verspreiden van privégegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business