GameMania is getroffen door een cyberaanval. De gameretailer waarschuwt dat hackers persoonlijke gegevens van klanten hebben meegenomen.

Advertentie

GameMania communiceerde gisterenavond via haar website over de cyberaanval met ransomware, die maandagochtend rond 3u plaatsvond. Een onderzoek door een extern expert is voorlopig nog gaande, maar wel is al geweten dat de daders toegang hadden tot een server waar persoonlijke gegevens van klanten bewaard staan. Het zou gaan om namen, mailadressen en telefoonnummers. Wachtwoorden en kredietkaartinfo zijn volgens GameMania met zekerheid niet gecompromitteerd bij de aanval.

Gevaar voor phishing

Uit voorzorg heeft GameMania al haar klanten van wie ze het mailadres opgeslagen hebben geïnformeerd dat hun gegevens kunnen gestolen zijn bij de cyberaanval. De gameretailer waarschuwt voor verdachte mails en sms-berichten die ze de komende dagen kunnen ontvangen. Verdachte mails kan je altijd melden via het mailadres verdacht@safeonweb.be. In deze handleiding lees je ook zeven tips om een phishingmail te herkennen en niet in de val te lopen:

GameMania heeft eveneens de autoriteiten verwittigd en zal zich door de externe experts laten adviseren over hun cyberveiligheidsinfrastructuur en -procedures om incidenten in de toekomst beter te vermijden.

Winkels blijven open

De cyberaanval zou wel geen impact mogen hebben op de dagelijkse activiteiten van GameMania. De fysieke winkels en de webshop blijven volledig operationeel. De aanval lijkt dus een minder grote impact te hebben dan bijvoorbeeld de aanval op MediaMarkt in november, die de interne infrastructuur van de retailer flink had aangetast.

Vermoedelijk zal de komende dagen meer informatie bekend worden gemaakt over de cyberaanval. Het incident toont nog maar eens aan dat geen enkele organisatie zich nog veilig mag wanen voor cybercriminaliteit.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here