Elektrische Fiat Panda Centoventi

De elektrische Fiat Panda zou deze lente het daglicht moeten zien. Maar wat is de bedoeling van deze EV?

Advertentie

Elektrische wagens zijn duur, nog altijd. Autobouwers proberen wel maar slagen er niet in. Fiat wil dat met zijn iconische Panda wel behalen. Moederbedrijf Stellantis zet alles op alles. De nieuwe elektrische Fiat Panda zal in de lente van dit jaar voorgesteld worden. Het is de bedoeling om de verkoopprijs van dit model lager te leggen dan de huidige Fiat 500e.

Elektrische Fiat Panda

De kans zit erin dat het grooste deel van de Panda-e of e-Panda, gebasseerd zal zijn op een conceptmodel van Fiat uit 2019: de Fiat Centoventi. Stellantis wil dit model zo goedkoop mogelijk maken, maar hoe? Dat doet het door de nieuwe Panda maar in één uitvoering te gaan verkopen. Als klant zal je de keuze krijgen tussen 4 bumpers, 4 velgen en 4 kleuren. Zo dacht Fiat er al over bij de lancering van hun conceptmodel in 2019. Vermoedelijk wordt dat ook nu de strategie.

Een tweede belangrijke kost die Fiat kan weghalen is een groot deel van het infotainmentsysteem aan de klant zelf over te laten. In de plaats krijgt de elektrische wagen een aanpasbaar dock naast het stuur waarin je je smartphone of tablet kan steken. Dat toestel zal dan het centrum van je wagen worden. Er zal nog wel een display zijn, maar de functies daarvan zullen beperkt zijn.

Het grote voordeel hiervan is dat de bestuurder zelf kan bepalen welk “infotainmentsysteem” hij/zij wil gebruiken. De keuze ligt dus bij de klant en niet bij de producent. Een groot verschil dat veel mensen overstag kan doen gaan.

Prijs en beschikbaarheid

Momenteel zijn er nog niet veel details gekend over de prestaties en specs van de elektrische Fiat Panda. Het model wordt – zoals vermeld – deze lente aan de wereld gepresenteerd.


2 REACTIES

  1. Fiat
    Dat Fiat de kat uit de boom kijkt,ik rij al jaren Fiat en mag fier zijn te zeggen Fiat is Backik kan zeggen dat Fiat altijd zijn tijd voor was,mijn huidige Fiat Tipo is geweldig en mooi van uitstraling en stevigheid,met deze nu 50000 km,een echt duurzame wagenok wil niks afbreken maar als ik mensen zie met die Aziatische wagens,nee zeker niet,ik ben mijn Italiaan goed gezindte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here