Nieuws

Februari-update Windows 11 maakt taakbalk weer wat beter

De eerstvolgende grote update voor Windows 11 is beschikbaar in bèta. De update zal het werken met de taakbalk weer wat aangenamer maken.

Microsoft gaf op 10 februari de bètaversie van Windows 11 Build 22000.526 vrijgegeven, ofwel de ‘februari-update’. De aankomende update belooft één van de grootste te zijn die Windows 11 al in zijn (nog jonge) levensduur heeft aangepakt. Met name de taakbalk van Windows 11 wordt door Microsoft nog eens onder handen genomen. Voor de nieuwe versie van Windows kreeg de taakbalk een grondige make-over, maar die viel niet bij iedereen in de smaak. De meeste gebruikers zien de taakbalk zelf als één van de grootste ergernissen in Windows 11.

Na het doorvoeren van de update zal je de mogelijkheid hebben om de weerwidget een plekje te geven links van je taakbalk als je deze centraal uitlijnt. Door op de widget te klikken open je het volledige Widgets-paneel. Een andere verandering is dat je bij het aansluiten van een extra scherm de datum en het uur mee kan dupliceren op je tweede scherm zodat dit niet langer enkel op het primaire scherm getoond wordt.

Scherm delen in Teams via taakbalk

Naast een paar visuele verbeteringen krijgt de taakbalk nog wat extra functionaliteit. Tijdens Teams-vergaderingen moeten we vaak ons scherm delen. Dat zal voortaan rechtstreeks via de taakbalk kunnen. Wil je je PowerPoint-presentatie tonen, dan klik je met de rechtermuisknop op het appicoon in de taakbalk en deel je je scherm met een simpele handeling. Zo kan je ook heel snel het schermdelen stoppen of van scherm veranderen.

teams scherm delen via taakbalk
Je scherm delen met één klik. Image Credit: Windows Latest

Met die kleine verbeteringen hoopt Microsoft dat gebruikers de vernieuwde taakbalk van Windows 11 leren omarmen. Verder bestaat de februari-update eerder uit een lange lijst bugfixes dan nieuwe functies. Daar kan je in dit overzicht eens door scrollen.

Februari-update installeren

Windows 11 Build 22000.526 is voorlopig enkel beschikbaar als je deel uitmaakt van het Windows Insiders-programma. De bètatestfase dient om de stabiliteit van de update uit te testen, net datgene waar Microsoft vaak de mist ingaat. Wil jij als eerste aan de slag met nieuwe Windows-functies? Dan moet je je registreren voor Windows Insiders.

Eind februari is de update beschikbaar voor alle Windows-gebruikers. Via Instellingen >> Windows Update >> Naar updates zoeken zal je weten wanneer jouw pc aan de beurt is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business