Nieuws

Tesla wil Steam naar zijn automodellen brengen

Tesla Steam games
Gamen in een Tesla is niet nieuw, Elon Musk wil nu echter de gehele Steam-bibliotheek naar de EV's brengen.

Dat schrijft Elon Musk op Twitter. De Amerikaanse autobouwer biedt al langer de mogelijkheid om grote games zoals Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 te spelen in de wagen. Nu wil Musk een stapje verder gaan: in de plaats van specifieke titels te gaan aanbieden is het een langetermijndoel van Tesla om de volledige Steam-bibliotheek beschikbaar te gaan stellen voor Tesla-klanten.

Steam in je Tesla

Naast de grotere games beidt Tesla ook al heel lange oudere classics zoals Sonic the Hedgehog of Asteroids. Nieuwe modellen zijn nu voorzien van zwaardere hardware. De nieuwe Model S en X hebben bijvoorbeeld een AMD Ryzen-apu en RDNA 2-gpu aan boord. Dat stelt ze in staat om op een degelijke manier te gaan gamen op het enorme 17” dashboarddisplay.

Toch is die gamefunctie in Tesla’s niet vrij van kritiek. Zoals wel vaker ligt de autobouwer in de clinch met de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Daar zijn ze namelijk van mening dat het gevaarlijk is om games te spelen tijdens het rijden. Ook al stelt Tesla de functie niet beschikbaar voor bestuurders, de NHTSA heeft besloten dat de autobouwer deze feature moest weghalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business