Nieuws

Apple Studio Display werkt ook met Windows

Het nieuwe Studio Display-scherm van Apple zou ook moeten werken met Windows-computers, samen met de speakers en de webcam.

Twijfelaars tussen Apple en Windows zullen blij zijn met het nieuws dat ze binnenkort niet meer moeten kiezen. Het nieuwe 5K 27 inch scherm van Apple dat gemaakt is voor Macs zal ook in staat zijn met een Windows-pc te werken. Dat bevestigde Apple aan techsite The Verge. Er zouden wel enkele kleinere functies specifiek op Macs werken, maar het overgrote deel van de functionaliteit zou geen probleem mogen zijn.

Gezien de mooie specs van het scherm zijn er natuurlijk wel enkele voorwaarden waar je aan zal moeten voldoen om er ten volste gebruik van te kunnen maken. Je zal zo bijvoorbeeld wel in jouw pc over een grafische kaart met een USB-C of Thunderbolt-poort moeten beschikken. Bovendien moet er ook ondersteuning zijn voor 5K-resoluties. Anders zal je enorm veel betalen om met minderwaardige resoluties aan de slag te kunnen gaan.

Daarnaast zijn er ook nog de ingebouwde speakers en webcam. Ook deze zouden moeten werken, al heb je wel een verbinding nodig met een Mac om de firmware bijvoorbeeld van een update te voorzien.

Zoals we eerder aanhaalden, zullen bepaalde functies zullen niet toegankelijk zijn. Zo zal je onder meer niet met Center Stage kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat bewegende onderwerpen met behulp van digitale zoom steeds in het kader blijven. Daarnaast zal je ook niet met Spatial Audio aan de slag kunnen, alsook met de stembediening.

applestudio display

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals