Nieuws

Ford lanceert tegen 2024 zeven nieuwe EV’s

Ford - Nieuwe EV's
Autofabrikant Ford wil tegen 2024 zijn aanbod aan elektrische voertuigen op de Europese markt uitbreiden met zeven nieuwe voertuigen.

Daarmee is het weer een automaker die zijn plannen rond elektrische wagens concretiseert. Ford maakte de plannen gisteren bekend in een mededeling. Het aanbod aan nieuwe wagens zal zowel passagiersvoertuigen als bestelwagens beslaan. Het eerste voertuig wordt later dit jaar onthuld. De productie daarvan zal in 2023 van start gaan.

Van de zeven nieuwe wagens zullen er drie gericht zijn op passagiers, en vier op commercieel gebruik. Het eerste nieuwe model wordt een medium crossover met vijf plaatsen en een bereik van 500 km die volgend jaar in de nieuwe fabriek in Keulen wordt vervaardigd. Daar komt later in 2024 nog een tweede sportvoertuig bij.

De Ford Puma, een van de best verkopende passagiersvoertuigen van het merk in Europa, zal in 2024 in Roemenië geproduceerd worden. In datzelfde jaar wil de fabrikant daar ook elektrische versies van de nieuwe Transit Courier en Tourneo Courier uitbrengen. Daarnaast maakte Ford ook plannen met Koç Holdings om in Turkije een van de grootste fabrieken voor de productie van EV-batterijen op te starten.

Focus op EV

Op 2 maart maakte Ford bekend een apart bedrijf op te starten voor zijn elektrische wagens. Hierbij splitst het bedrijf zich op in Ford Blue en Ford Model e, die zich respectievelijk zullen richten op de traditionele wagens en EV’s. Dit was al een bewijs van de focus die Ford wilt leggen op het uitbreiden van zijn elektrisch aanbod. De komst van de nieuwe wagens gaat hier enkel op verder. Het bedrijf wil tegen 2026 zo’n 600.000 elektrische wagens hebben verkocht in Europa.

elektrische wagenford

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals