Nieuws

AVM lanceert FRITZ!Box 7590 AX: digitale hub met Mesh en Wi-Fi 6 

FRITZ!Box 7590 AX
AVM heeft zijn nieuwe FRITZ!Box 7590 AX voorgesteld. De nieuwste telg voegt WiFi 6 en Mesh toe aan de prestaties van de FRITZ!Box 7590.

De nieuwe draadloze standaard is sneller en vooral efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van wifi kunnen worden voorzien. De acht antennes van het nieuwe model bereiken tot 2.400 Mbps op de 5 GHz-band en 1.200 Mbps op 2,4 GHz. Samen met de intelligente Mesh-technologie wil de FRITZ!Box 7590 AX kunnen concurreren met de nieuwste toptoestellen op de markt. 

“De nieuwe FRITZ!Box verwerkt met gemak parallelle 4K-streams, gaming, thuisonderwijs en thuiswerken met cloud computing en urenlange videovergaderingen. Ook ondersteunt het VDSL supervectoring, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk zijn” laat producent AVM weten.  

FRITZ!Box 7590 AX: snel en veilig 

Naast functionaliteiten voor mesh-wifi kan de FRITZ!Box 7590 AX ook nog steeds dienstdoen als basisstation, voor bestaande vaste telefoons, maar ook voor smarthome-toepassingen. Met de vier gigabit-LAN-poorten kan de router ook al je fysieke verbindingen netjes verdelen. Zowel LAN-poorten als Wi-Fi 6-verbindingen zijn volledig compatibel met je oude set-up. Het FRITZ!OS-besturingssysteem biedt volgens het merk een hoop beveiligingsfuncties, zoals een firewall, ouderlijk toezicht, VPN, Wi-Fi-gasttoegang en regelmatige gratis updates.   

WiFi 6 en Mesh 

Met de FRITZ!Box 7590 AX wil AVM naar eigen zeggen een goeie hub aanbieden voor snel internet, wifi, telefonie, networking en smarthome. “Als mesh-wifi-hub zorgt de FRITZ!Box 7590 AX voor optimale wifi-kwaliteit voor alle draadloze activiteiten in het hele thuisnetwerk. Zelfs in grote appartementen en huizen of op plaatsen die door bouwkundige omstandigheden moeilijk bereikbaar zijn, kan de wifi snel worden uitgebreid via de centrale FRITZ!Box 7590 AX. In combinatie met de FRITZ!Repeater 6000 vormt de FRITZ!Box 7590 AX een bijzonder krachtige Mesh Set voor een hoge wifi-dekking en meerdere mobiele apparaten.”    

Prijzen en beschikbaarheid

De FRITZ!Box 7590 AX is vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box heeft een adviesprijs van 319 euro en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en Centralpoint. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business