Nieuws

82% van de verkochte wagens in Noorwegen vorig kwartaal was een EV

EV in Noorwegen
Noorwegen is al langer koploper in de verkoop van EV’s. Vorig kwartaal hebben de Noren nog maar eens een record verbroken.

En daarmee heeft Noorwegen een nieuw record op zijn naam staan. Je leest het goed, vorig jaar was het overgrote deel van de verkochte wagens in Noorwegen een elektrische wagen. Net geen 83 procent van de verkochte wagens waren EV’s, waarvan 20,4% Tesla Model Y’s waren. Het Amerikaanse automerk is nog steeds marktleider, op plaats twee komt namelijk de Model 3 tevoorschijn met een aandeel van 10,4% in de autoverkoop in 2021. Op de derde plaats vinden we de Volkswagen ID.4 terug met 1.111 verkochte modellen vorig jaar.

Elektrisch rijden in Noorwegen

Noorwegen is altijd een early adopter geweest als het aankomt op elektrisch rijden, maar gaan daar net nog iets verder in. De Noren willen namelijk dat er tegen 2025 alleen nog maar elektrische wagens op hun wegen rondrijden, aan deze snelheid zou het land dat doel wel eens kunnen halen.

In totaal was bijna 65% van de verkochte wagens in Noorwegen vorig jaar een elektrische wagen. In de cijfers hieronder merk je dat diesel- en benzinewagens volledig het onderspit delven tegenwoordig. Amper 2000 auto’s die in het voorbije kwartaal verkocht zijn, rijden op diesel of benzine. Na elektrisch rijden is een plugin hybride namelijk de populairste keuze.

Bron: Norwegian Council for Road Safety

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business