Nieuws

DuckDuckGo browser voor Mac nu beschikbaar via beta

DuckDuckGo Mac beta
Gebruik jij graag DuckDuckGo als browser op iOS? Dan zal dit nieuws je mogelijk blij maken. De browser voor Mac is nu ook deels beschikbaar.

De privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo heeft nu ook een eigen webbrowser voor Mac-toestellen. Die browser zou gebaseerd zijn op Apples Safari en heeft veel weg van de mobiele applicatie. De DuckDuckGo brower voor Mac is nu beschikbaar via beta, geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een wachtlijst.

DuckDuckGo voor Mac

Uiteraard maakt de nieuwe browser voor Mac standaard gebruik van de zoekmachine van DuckDuckGo. Die heeft als voornaamste doel om gebruikers zo privacyvriendelijk mogelijk te laten surfen. Zo heeft die een ingebouwde trackerblocker en krijg je standaard bescherming tegen cookies en pop-ups. Er zou volgens het bedrijf ook security voor email-accounts aankomen en een knop waarmee je zelf alle verzamelde data over jou als gebruiker kan verwijderen.

Een verschil met pakweg Google Chrome is dat de browser van DuckDuckGo alle data lokaal gaat opslagen. Bookmarks, zoekgeschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen zijn dus niet beschikbaar in de cloud, maar alleen op je toestel.

Wie zin heeft, kan de nieuwe browser voor Mac dus al eens uitproberen. Je moet je daarvoor wel inschrijven op een wachtlijst. Belangrijk is ook om te weten dat de browserversie in beta is, dat wil zeggen dat er veel zaken nog niet helemaal op punt staan. Zo zou het bijvoorbeeld nog niet mogelijk zijn om browserextensies te installeren en kan je momenteel ook nog geen advertenties blokkeren.

De zogenaamde Fire Button van DuckDuckGo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business