Nieuws

Waarom je nu Google Chrome moet updaten

Persoonlijke info
Verschillende beveiligingslekken in de 100e versie van Google Chrome dwingen het bedrijf om nu al een nieuwe versie uit te rollen.

Google heeft een nieuwe versie van Google Chrome uitgebracht. Het gaat daarbij om versie 100.0.4896.75. Die komt er vrij snel nadat de zoekmachinegigant de 100e versie van zijn populaire browser uitbracht en dat heeft een reden. De laatste versie bevatte namelijk maar liefst elf beveiligingslekken die als hoog risico beoordeeld werden. Tijd om te updaten dus.

Lees ook: Chrome OS update beschadigt webcam Chromebooks

Update Chrome

Het gaat hierbij specifiek om de Chromeversie voor desktops. Wat er precies aan de hand is en wat deze elf beveiligingslekken concreet inhouden is niet geweten. Google geeft hier zelf ook geen informatie over. Wel weten we dat het kritieke fouten waren en dat deze ontdekt zijn door onderzoekers buiten Google.

Om je Chromebrowser te updaten klik je rechtsboven op de drie bolletjes. Navigeer naar de knop Instellingen en kies daar links in het menu voor Over Chrome. De browser zal meteen op zoek gaan naar de laatste nieuwe update en er verschijnt een knop waarmee je de update kan uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business