switch to android voor iOS

Switch to Android moet de overstap van een iPhone naar een Android-smartphone een stuk eenvoudiger maken. Zo werkt de app.

Advertentie

Wie ooit eens de overstap van iOS naar Android heeft gemaakt, kan getuigen dat daar een hoop gedoe mee gepaard gaat bij het overzetten van je contacten, apps, berichten en foto’s. Meestal moest je hier een back-up van maken in Google Drive om ze vervolgens handmatig over te zetten op je nieuwe smartphone. Terwijl er voor de andere richting al jaren een Move to iOS-app bestaat. Volgens 9to5Google heeft Google nu eindelijk diens tegenpool voor iOS ontworpen: Switch to Android.

Ben je van plan om de grote oversteek te maken, hoef je die app nog niet te gaan zoeken in de iOS App Store. Google biedt Switch to Android voorlopig nog aan als een ongelijste applicatie, een optie die Apple begin dit jaar toevoegde aan zijn appwinkel. Dat betekent dat je de applicatie enkel op je smartphone kan installeren als je een directe downloadlink ter beschikking hebt. Google heeft nog wat sleutelwerk aan de applicatie waardoor het nog te vroeg is om hem breed beschikbaar te maken. Dat zal op termijn ongetwijfeld wel gebeuren.

Switch to Android: van iOS naar Android in enkele stappen

9to5Google probeerde de applicatie al eens uit en kwam tot de conclusie dat Switch to Android een zeer vlotte gebruikservaring beidt. In vier eenvoudige stappen heb je de belangrijkste gegevens van je iPhone gekopieerd naar je Android-smartphone.

  1. Scan met je iPhone de QR-code die op je Android-toestel verschijnt.
  2. Selecteer welke gegevens je wil overzetten (Contacten, agenda-afspraken, foto’s, video’s)
  3. Schakel iMessage uit om berichten op je nieuwe smartphone te ontvangen
  4. Verzend een kopie van je iCloud-gegevens naar Google Drive

Na de laatste stap mag je de app afsluiten en kan je je nieuwe smartphone verder instellen voor gebruik. Met Switch to Android wordt overstappen van iOS naar Android bijna even eenvoudig als wisselen tussen verschillende Android-merken. In welk kamp zit jij en overweeg je een overstap te maken? Laat het ons weten in de reacties.