Nieuws

Twitter Circle experimenteert met beperkte tweet-kringen

Twitter spaces
Twitter test Circle, een nieuwe functie waarbij gebruikers tweets kunnen sturen naar slechts beperkte groepen gebruikers.

Goed nieuws voor iedereen die zijn tweets de wereld in wilt sturen, maar dan niet de hele wereld. Twitter rolt een test uit met ‘Circles’. Hiermee kunnen gebruikers een tweet sturen naar een kleine groep andere twitteraars. Het bedrijf meldt de komst van de functie zelf in een tweet. De nieuwe feature wordt momenteel uitgerold naar slechts een handvol gebruikers.

Gebruikers zullen in staat zijn om hun tweets te sturen naar ‘circles’ bestaande uit maximaal 150 andere mensen. Deze zullen kunnen bestaan uit zowel volgers als niet-volgers. Mensen die de berichten te zien krijgen, zullen deze gewoon op hun tijdlijn zien. Ze hebben dan wel niet de optie om deze berichten te retweeten en zo verder te verspreiden. Los daarvan blijven de gebruikelijke regels rond de schadelijke inhoud van de tweets wel gelden. De functie is beschikbaar voor gebruikers op zowel Android, iOS als de browserversie van het platform.

Voorlopig is het nog niet geweten wanneer en of de functie wereldwijd verschijnt. Twitter heeft sowieso al de neiging om een gigantische echokamer te vormen. Voor sommigen bestaat de vrees dat de komst van deze functie dit enkel en alleen zal versterken. Het wordt dus nog even afwachten wat de resultaten van het experiment opleveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business