Nieuws

DJI lanceert Mini 3 Pro drone voor 739 euro

De DJI Mini 3 Pro heeft een totaalgewicht van slechts 249 gram en is voorzien van geavanceerde camerafuncties en langere vliegtijd.

De Chinese dronebouwer DJI heeft vandaag zijn nieuwste model voorgesteld binnen zijn reeks compacte Mini-drones. Net als zijn voorgangers blijft de DJI Mini 3 Pro onder de symbolische grens van 250 gram waardoor je geen brevet hoeft te halen om te mogen vliegen met dit type drone. Ondanks zijn compacte formaat verhoogt DJI wel de vliegtijd van de drone tot meer dan 30 minuten en worden verbeteringen aan de camera’s aangebracht. Het moet je nog beter in staat stellen om de wereld in beeld te brengen.

Dit vonden we van de DJI Mavic Air 2

Ogen op de rug

In je enthousiasme moet je wel uitkijken dat je nergens tegenvliegt met je drone. Een primeur voor de Mini drone-serie is dat de DJI Mini 3 Pro over Tri-Directional Obstacle Sensing beschikt, bestaande uit voorwaartse, achterwaartse en neerwaartse visuele sensoren. De voorwaartse en neerwaartse sensoren hebben een breder gezichtsveld, waardoor een naadloze dekking ontstaat voor een betere routeplanning en omgevingsbewustzijn.

dji mini 3 pro
De drone past in je handpalm. Image Credit: DJI

Deze sensoren maken ook Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) 4.0 mogelijk, dat tijdens de vlucht automatisch obstakels detecteert en een veiliger pad rond obstakels vindt. Daarnaast maken deze sensoren ook de volledige FocusTrack suite mogelijk, waarmee gebruikers een onderwerp kunnen selecteren dat de drone tijdens de vlucht automatisch in het midden van het kader houdt, terwijl automatisch een veilige vliegroute wordt gepland. Dankzij het verbeterde sensorsysteem is de DJI Mini 3 Pro de eerste drone van de Mini line-up die APAS en FocusTrack integreert.

Camera

DJI Mini 3 Pro brengt ook een volledig verbeterd beeldvormingssysteem. Dat bestaat uit een 1/1.3-inch CMOS-camerasensor met dual native ISO en heeft een diafragma van f/1.7. Met de drone kan je beelden schieten tot 48MP en video tot 4K/60fps. Digitaal inzoomen tot 2x in 4K en tot 4x in Full HD en HDR-video-opnames maak je in framerates tot 30 fps. Nieuw aan de DJI Mini Pro 3 is dat de gimbal 90° kan roteren om staande opnames te maken aan onverminderde kwaliteit.

Naast enkele hardwarematige verbeteringen beschikt de nieuwste drone van DJI ook over een hele reeks innovatieve camerafuncties die je ondersteunen bij het maken van je opnames:

 • FocusTrack Suite
  • Spotlight 2.0 houdt het onderwerp in beeld terwijl je handmatig vliegt.
  • Point of Interest 3.0 draait rondjes om het onderwerp in een bepaalde vluchtradius en snelheid.
  • ActiveTrack 4.0 volgt het onderwerp op twee selecteerbare manieren:
   • Trace: de drone volgt het onderwerp op een constante afstand
   • Parallel: de drone volgt het onderwerp terwijl het ernaast vliegt onder een constante hoek en afstand
 • QuickShots
  • Dronie: de drone vliegt heen en weer met de camera gericht op het onderwerp.
  • Helix: de drone vliegt omhoog en draait spiraalsgewijs rond het onderwerp.
  • Rocket: de drone vliegt omhoog met de camera naar beneden gericht.
  • Circle: de drone cirkelt rond het onderwerp.
  • Boomerang: de drone vliegt rond het onderwerp in een ovale baan, stijgend als het wegvliegt en dalend als het terugkeert.
  • Asteroid: de drone maakt een opname die begint als een bolvormig panorama hoog boven het onderwerp en eindigt met een normale opname zwevend in de buurt van het onderwerp.
 • MasterShots: Houdt het onderwerp in het midden van het beeld terwijl verschillende manoeuvres achter elkaar worden uitgevoerd om een korte cinematische video te maken.
 • Hyperlapse: Creëert een dynamische timelapse waarbij de drone tijdens de opname op vaste paden vliegt.

Langer en efficiënter vliegen

DJI is er voor de derde Mini-generatie ook in geslaagd om de vliegtijd te verhogen zonder daarvoor een zwaardere batterij nodig te hebben. Na één oplaadbeurt zal de DJI Mini 3 Pro 34 minuten kunnen rondvliegen. Met de Intelligent Flight Battery Plus kan je dat verhogen tot 47 minuten, maar hou er dan wel rekening mee dat deze batterij het totaalgewicht van de drone wel over de 250 gram tilt en je in dat geval onder een strengere wetgeving kan vallen.

dji mini 3 pro
Image Credit: DJI

Tenslotte heeft DJI nog een nieuwe controller met een 5,5” touchscreen ontwikkeld. Omdat de besturingsapp al standaard op deze afstandsbediening geïnstalleerd staat, zal je niet langer meer je smartphone nodig hebben om met de drone te vliegen.

Prijs en beschikbaarheid

DJI Mini 3 Pro is vanaf vandaag beschikbaar via de webshop voor een startprijs van 739 euro, maar dat is dan exclusief afstandsbediening. Wil je de drone kopen in combinatie met de nieuwste RC-controller, dan komt de prijs uit op 999 euro. Naast een controller kan je er nog andere accessoires bijkopen zoals batterijen, draagtassen en propellers. Accessoires worden los verkocht of in pakketten. Wie de drone nu bestelt, kan die ten vroegste op 17 mei verwachten.

Lees ook: MediaMarkt en Bol.com halen DJI-drones uit hun webshop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business