Apple AirPort Time Capsule

Dat schrijft 9to5Mac. Op basis van documenten bij de Amerikaanse FCC zou Apple wel eens aan een nieuwe AirPort kunnen werken.

Advertentie

Alle nieuwe producten die Apple ontwikkeld die bluetooth- of WiFi-technologie aan boord hebben moeten in prinicpe eerst langs de FCC passeren in de Verenigde Staten. Uit nieuwe documenten van de FCC blijkt nu dat Apple werkt aan een soort netwerkadapter die bovendien op iOS zou draaien.

Is er een nieuwe AirPort op komst?

Het nieuwe product heeft momenteel een codenaam gekregen: A2657. Bij de omschrijving van dat product staat simpelweg netwerkadapter omschreven. De documenten zijn in januari al door Apple ingezonden, afbeeldingen ontbreken, er zijn wel heel wat details van de hardware zelf.

Zo beschrijven de documenten dat de netwerkadapter twee Gigabit Ethernet-poorten heeft, WiFi, Bluetooth, NFC-ontvangers en een USB-C-poort. Bovendien tonen diezelfde documenten ook dat de netwerkadapter een intern geheugen heeft van 32GB in combinatie met 1,5 RAM. Er zou ook een tweede variant zijn die geen USB-C-poort heeft maar Lightning en 1GB in de plaats van 1,5GB RAM.

Draait op iOS

Nog opvallend is dat het nieuwe product zou draaien op een versie van iOS. De codenaam is 19F47, volgens 9to5Mac is dat de interne benaming voor iOS 15.5. De techsite denkt dat de nieuwe netwerkadapter ook een Apple Silicon chip zal krijgen, net zoals in de Studio Display.

Als je al deze documenten bekijkt lijkt het erop dat er een nieuwe versie van Apples populaire AirPort gaat aankomen. Die zou dan gelanceerd kunnen worden in het najaar van 2022. Of dat effectief het geval gaat zijn is natuurlijk nog afwachten, het kan bijvoorbeeld zijn dat Apple dit product voor interne doeleinden nodig heeft en dat we die netwerkadapter nooit te zien gaan krijgen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here