Nieuws

Sony brengt Horizon- en God of War-series naar Netflix en Prime Video 

Horizon
Sony gaat tv-series laten maken van Horizon en God of War. Dat maakte de elektronicareus bekend op zijn jaarlijkse investeerdersbriefing.

Sony had het in eerste instantie over zijn plannen om de productie van de PlayStation 5 op te voeren. Maar tijdens het vragenrondje kwam er nog interessanter nieuws bovendrijven: de Japanse game-uitgever heeft deals met streamingplatformen voor een tv-adaptatie van zijn gamefranchises Horizon (Netflix) en God of War (Prime Video). Ook Gran Turismo krijgt zijn eigen tv-serie, maar het is nog niet duidelijk op welk streamingplatform die te zien zal zijn. 

Horizon, God of War en nog meer 

Meer details over de drie projecten zijn er momenteel nog niet. Ook over de invulling van de personages tasten we nog volledig in het duister. Sony lijkt zijn mediastrategie door te trekken, want het maakte eerder ook al een langverwachte film van de populaire avonturenserie Uncharted en een tv-serie van The Last of Us. Van die laatste lopen de opnames op hun eind. Verder zitten er ook nog adaptaties in de pijplijn van Ghost of Tshushima (een film) en Twisted Metal (een serie).  

Streamingreuzen als Netflix en Amazon zijn ook zelf al een tijdje aan het vissen uit de rijke vijver van gamereeksen. Zo heeft Netflix animatieseries van League of Legends, Castlevania en Cuphead. In juli verschijnt er een nieuwe live-actionserie van Resident Evil. Amazon heeft dan weer een tv-show rond Fallout in productie en als de geruchten kloppen, komt daar ook nog een Mass Effect-serie bij. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business