Volkswagen ID. AERO

De Volkswagen ID. AERO is officieel. Het wordt een elektrische sedan die zoals eerder aangekondigd eerst in China zal verschijnen.

Advertentie

Gisteren stelde Volkswagen zijn ID. AERO officieel voor. In tegenstelling tot wat de fabrikant eerder aangaf gaat het om een sedanmodel. De ID. AERO zal een volledig elektrische wagen zijn en zou volgens WLTP-normen een autonomie van ongeveer 620 kilometer moeten hebben. De AERO krijgt een batterij van 77kWh en zou in het duurdere segment terechtkomen.

Volkswagen ID. AERO

Zoals de fabrikant eerder al aangaf zal de ID. AERO eerst gebouwd worden voor de Chinese markt. Nadien zullen Europa en Amerika pas volgen. Dat maakt dat de ID. AERO nog niet meteen bij ons zal verkocht worden, vanaf volgend jaar zel het model voor de Europese markt geproduceerd worden in de fabriek in Emden.

De autobouwer werkt ook aan een breakversie van de AERO, die zou dan de ID. Space gaan heten maar vermoedelijk komen er nog wel aanpassingen in de benaming. De AERO zal een stuk grotere autonomie krijgen dan de ID.3 vandaag heeft.