sony inzone
Image Credit: Sony Interactive Entertainment

Sony gaat onder de merknaam InZone gamingmonitors en -headsets uitbrengen, om ook in het PC-segment een grote naam te worden.

Advertentie

Tijdens een showcase stelde Sony de eerste producten binnen de nieuwe InZone-merknaam voor. Dit jaar nog zal Sony op de proppen komen met een uitgebreide line-up gamingmonitoren en -headsets. De naam InZone verwijst naar de uitdrukking ‘in the zone’, een gevoel wanneer je helemaal opgaat in een bepaalde activiteit. Met dit nieuwe merk wil Sony zijn naam en faam van de PlayStation overbrengen naar het PC-gamingsegment.

De Inzone M9 en M3 zijn de eerste monitoren van het submerk van Sony. Inzone M9 is een 27” 4K-monitor met een verversingsgraad van 144 Hz, en zal vanaf deze zomer te verkrijgen zijn voor 1099 euro. Het M3-model heeft een maximale resolutie van 1080p maar de beelden verversen wel aan 240 Hz. Deze monitor wordt in de winter verwacht aan een richtprijs van 700 euro. Opvallend aan de monitoren is dat je ze ook zal kunnen aansluiten op een PlayStation 5-console. De monitoren komen met een switch die het mogelijk om zowel een pc als een PS5 tegelijkertijd aan te sluiten.

Hoofdtelefoons

Gaminghoofdtelefoon zijn geen nieuw productsegment voor Sony; de Pulse 3D draadloze headset is ontworpen voor de PlayStation 5. De InZone line-up bestaat uit drie hoofdtelefoons voor verschillende prijsklassen. Het vlaggenschipmodel H9 is een draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en een batterijduur van ongeveer 40 uur. Dit model zal 300 euro kosten. De iets goedkopere H7 is eveneens draadloos maar moet het zonder ruisonderdrukking doen. Dat verlaagt de prijs naar 230 euro.

Tenslotte is er nog een budgetvriendelijke optie H3, die slechts 100 euro kost maar wel met een kabel komt. De drie hoofdtelefoons zijn wel voorzien van Spatial Audio, waarmee je kan horen waar je tegenstanders zich bevinden en zijn natuurlijk ook in combinatie met een console te gebruiken. InZone H9, H7, H3 zullen waarschijnlijk al vanaf juli verkrijgbaar zijn. Hoewel Sony een relatieve laatkomer is in de PC-gamingmarkt, zijn ze overtuigd dat ze PC-gamers snel zullen kunnen overtuigen met de InZone-producten.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.