Nieuws

Home Assistant komt met eigen “Works with Home Assistant” label

Home Assistant logo label keurmerk
Het opensource softwareplatform Home Assistant gaat nauwer samenwerken met fabrikanten en komt daarom met een eigen label.

Vaak is het onduidelijk of een product compatibel is met Home Assistant, bovendien komt het ook dikwijls voor dat producten of diensten die zogenaamd compatibel zijn heel weinig of slechte ondersteuning bieden. Daar wil Home Assistant iets aan doen door in de toekomst een eigen label te gaan inzetten. Met “Works with Home Assistant” komen er 6 varianten van het label.

Works with Home Assistant

Door een eigen label of keurmerk in te zetten wil Home Assistant beter gaan samenwerken met leveranciers van compatibele hardware en diensten. Door samen te werken wil Home Assistant garanderen dat klanten meer en langere ondersteuning krijgen na aankoop van hun producten.

Er komen 6 varianten van het label die de verschillende mogelijkheden aangeven. Zo komt er ook een “Works locally with”, “Works via the cloud with” of een “Works via Matter with”. Heel handig en duidelijk. Gebruikers die bijvoorbeeld een privacyvriendelijk smarthomenetwerk willen opzetten zullen dus in de toekomst beter weten of een product lokaal kan ingezet worden en niet via de cloud.

Works with Home Assistant

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business