Nieuws

Microsoft 365 verliest ondersteuning op oudere Windows-versies

Wie nog Windows 7 of 8 gebruikt, wordt aangeraden om zo snel mogelijk te upgraden om Microsoft 365 nog op een veilige manier te gebruiken.

Vanaf 10 januari 2023 zet Microsoft de ondersteuning van Microsoft 365-applicaties op Windows 7 en Windows 8 stop. Dat staat te lezen op een supportpagina. Op dezelfde datum zal Microsoft de ondersteuning van Windows 8.1 ook officieel stopzetten. Het stopzetten van de ondersteuning betekent niet dat je Microsoft 365 van de ene op de andere dag niet meer zal kunnen gebruiken, maar de applicaties worden niet meer van beveiligingsupdates voorzien wat je apparaten veel kwetsbaarder maakt voor cyberaanvallen. Ook kan je Microsoft 365 niet meer nieuw installeren op een Windows 8-pc.

Voor Windows 7 heeft Microsoft de ondersteuning officieel al veel eerder stopgezet, in januari 2020 trok Microsoft al de stekker uit deze versie. Maar gebruikers konden door te betalen voor Extended Security Updates de ondersteuning van Microsoft 365 nog met drie jaar verlengen op hun apparaten. Op 10 januari zal deze dienst echter ook ten einde komen.Het advies van Microsoft kan je al wel raden: zo snel mogelijk updaten naar Windows 10 en Windows 11.

Windows 11 nog niet populair

De nieuwste versie Windows 11 heeft echter nog heel veel moeite om nieuwe gebruikers te lokken. Uit een recente studie door Lansweeper bleek dat nog maar 1,5% van de Windows-gebruikers nog maar de overstap maakten naar de nieuwste versie. Daarmee heeft Windows 11 een lager marktaandeel dan Windows 7, Windows 8 en zelfs Windows XP. Bij zakelijke gebruikers is het niet ongewoon dat ze langer blijven vasthouden aan oudere Windows-versies. De strenge systeemvereisten die Microsoft heeft opgelegd om te upgraden naar Windows 11 sluit ook veel oudere apparaten uit.

Gelukkig maakte inmiddels al 80% de overstap naar Windows 10. Deze versie van Windows zal nog tot 2025 ondersteund worden door Microsoft. Op welke versie van Windows zit jij? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business