Nieuws

Dit is de betere manier om toch Windows 11 te installeren op een niet-ondersteunde pc

Microsoft Windows 11
Windows 11: er zijn voor- en tegenstanders. Wie graag eens aan de slag wil met een niet-ondersteunde pc, kan dat nog gemakkelijker.

Zoals je intussen wel al weet, heeft Microsoft zeer strenge eisen als het op Windows 11 aankomt. Zo moet je voldoen aan verschillende hardware-eisen en vraagt Microsoft bovendien ook om een Microsoft-account te gebruiken om Windows 11 te installeren. Wie een niet-ondersteunde pc heeft en toch het OS wil installeren, en dat bovendien zonder Microsoft-account, kan dat met de opensourcesoftware Rufus.

Windows 11 via Rufus

Na de laatste bètarelease is het duidelijk geworden dat Rufus een heel gemakkelijke manier is geworden om je niet-ondersteunde pc toch te gaan gebruiken met Windows 11. Heb je dus geen TPM 2.0 of een vereiste CPU? Dan kan het toch met Rufus. Bovendien kan je via diezelfde software (via offline installatie) ervoor zorgen dat je geen Microsoft-account moet gebruiken om het besturingssysteem te installeren.

Zoals vermeld moet je je pc wel nog altijd helemaal offline houden bij de installatie. Dat is op zich geen drama, Rufus maakt het sowieso heel gemakkelijk om door de gehele installatie te lopen. Je moet dus geen registry edits doen en het programma is gratis.

De Amerikaanse softwaregigant dreigt er bovendien mee om watermerken te gaan installeren op pc’s die het OS draaien en daar niet de vereiste hardware voor hebben. Of het daar ooit tot zal komen, is niet geweten. Er zijn al gevallen waar het gebeurd is, maar de meerderheid lijkt er geen last van te hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business