Snapchat

Even de afleiding van je smartphone kwijtraken? Snapchat introduceert daarvoor zijn eigen webversie. Voorlopig zit deze nog wel achter de gesloten deuren van Snapchat+.

Advertentie

Vrijwel alle sociale media zijn bereikbaar vanuit de webbrowser. Snapchat was tot op heden één van de uitzonderingen op die regel. In een persbericht meldt het bedrijf dat het voortaan ook bereikbaar is via de webbrowser. Het bereik van de dienst is vooralsnog wel beperkt. Momenteel wordt de dienst in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland uitgerold. Wel zal de webversie op een later tijdstip in andere regio’s arriveren. België en Nederland horen voorlopig nog niet bij die groep.

Enkel voor Snapchat+-klanten

Een andere beperking van de webversie is dat enkel Snapchat+-klanten hem kunnen gebruiken. Een gebruiker zonder het betalende abonnement is dus aangewezen op de mobiele apps. Tijdens de uitrol van Snapchat+, het abonnement dat vier dollar per maand kost en niet in België of Nederland beschikbaar is, liet Snapchat al weten dat de dienst exclusieve functies zou krijgen. De webversie is daar nu dus een voorbeeld van.

Gebruikers die toegang krijgen tot de webversie van de webversie van Snapchat, kunnen vrijwel alle functies gebruiken die gekend zijn uit de Android en iOS-versies van Snapchat. Hieronder valt dus de mogelijkheid om Snaps en chatberichten te versturen. Daarnaast biedt de webversie ondersteuning voor videogesprekken.

Binnenkort in de Benelux?

De eerdergenoemde exclusiviteit voor Snapchat+ lijkt wel van beperkte duur. Gebruikers die de vier dollar per maand betalen, krijgen enkel vervroegd toegang. Hoelang die vervroegde toegang precies zal aanhouden, is niet bekend. Dat geldt eveneens voor de termijn waarop Snapchat de browservariant bij ons introduceert. Vermoedelijk zal dit pas gebeuren nadat de browserversie ook in andere landen voor non-Plus klanten beschikbaar is.