Nieuws

Trek lanceert twee betaalbare e-bikes voor alledaags gebruik

Trek FX+ 2 lichte e-bike
De Amerikaanse fietsproducent Trek wel meer inzetten op betaalbare elektrische fietsen. Dit zijn de Trek FX+ 2 en FX+ 2 Stagger.

E-bikeproducent Trek staat gekend als leverancier van premium fietsen, ze zijn afgewerkt, het materiaal is degelijk en ga zo maar door. Dat betekent natuurlijk ook dat je een flinke prijs zal betalen voor al dat moois. De fabrikant heeft nu twee splinternieuwe modellen uitgebracht die de kwaliteit van Trek leveren voor 2.499 euro.

Trek FX+

De modellen hebben de naam FX+ 2 en FX+ 2 Stagger gekregen. Een model voor heren en eentje voor de dames. De FX+ 2 is beschikbaar in 3 kleuren: rood, blauw en zwart. Voor de Stagger is dat blauw, zwart en appelblauwzeegroen.

Trek heeft de prijs van deze e-bike kunnen drukken door geen middenmotor te voorzien maar een krachtige achterwielaandrijving. Bovendien is de batterij een stuk kleiner. Je krijgt namelijk een 250 Wh-batterij die je voorziet van ongeveer 56 kilometer autonomie. Uitbreiden kan met de range extender, je krijgt dan toegang tot 112 kilometer autonomie.

Verder is je stuur niet voorzien van een volwaardige fietscomputer maar van een eenvoudige opzet met drie knoppen en LED-lampjes waarmee je de autonomie van je batterij in de gaten kan houden. Verder is de FX+ 2-lijn voorzien van hydraulische schijfremmen waardoor je direct toegang hebt tot grotere remkracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business