Nieuws

Apple brengt hulde aan oprichter met Steve Jobs Archive 

Steve Jobs Archive
Apple eert zijn oprichter Steve Jobs met de stichting van het Steve Jobs Archive. Het onlinearchief moet nog meer inspireren dan informeren.

Het zijn de familie en naaste vrienden van Steve Jobs die de techgoeroe eren met het Steve Jobs Archive. Dat bevat (nooit eerder gepubliceerde) audio- en videofragmenten met anekdotes, die de erfenis van zijn genie in leven moeten houden.  

Steve Jobs Archive bewaart ideeën 

Het onlinearchief komt er op initiatief van weduwe Lauren Powell Jobs. Zij opende het Steve Jobs Archive plechtig tijdens de Code-conferentie van Vox Media. Ook zij legt er de nadruk op dat ze zijn ideeën in leven wil houden, en niet zo zeer de tastbare zaken. Een van Jobs kernideeën was dat alles wat niet uit de natuur voorkomt, ontworpen en gebouwd is door mensen. Alles wat buiten de natuur valt, kan je als mens veranderen en ombuigen, was zijn idee. Het zou de motor moeten zijn voor menselijke vooruitgang, aldus Jobs. 

Eerst schudde hij de technologiewereld door elkaar met zijn Mac-computers, daarna revolutioneerde hij de audiomarkt met de iPod en in 2007 met de eerste iPhone. Critici stellen dat met het overlijden van Steve Jobs ook een grote dosis creativiteit verloren ging bij de iPhonebouwer. De voorbije jaren zijn de smartphones amper nog geëvolueerd, klinkt het. 

De Apple-oprichter overleed inmiddels alweer bijna 11 jaar geleden, op 5 oktober 2011, na een slepende strijd tegen pancreaskanker. Het Steve Jobs Archive is een eenvoudige website met inspirerende boodschappen en citaten, maar zal in de loop van de tijd uitgebreid worden met nieuwe content.

applesteve jobs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals