Nieuws

Gazelle introduceert goedkopere Avignon C8 e-bikes

Gazelle Avignon C8 e-bike
Gazelle heeft een tweetal nieuwe Avignon C8 e-bikes aangekondigd, de C8 HMB en HMB Connect. De e-bikes zijn tot 700 euro goedkoper dan de C380, waarop ze zijn gebaseerd.

Gazelle’s Avignon-serie komt hiermee naar een lager prijspunt. Waar de originele Avignon C380 een adviesprijs van 4.499 euro kreeg, liggen de prijzen van de C8 HMB en HMB Connect respectievelijk 700 en 500 euro lager. Het enige verschil tussen de HMB en HMB Connect is de bluetooth-module van de Connect-versie, waarmee je de elektrische fiets aan de Gazelle-app kan verbinden. In de applicatie vind je naast statistieken over je fietssessies ook opties voor diefstalbeveiliging. In het geval dat de elektrische fiets wordt gestolen, helpt de app je bij het opsporen ervan.

Gazelle Avignon C8 e-bike

Wat de verschillen met de Avignon C380 betreft merken we op dat de Performance Line-motor van Bosch is verwisseld voor de Active Line Plus-middenmotor van Bosch. Het koppel van deze motor is met 50 Nm lager dan de 65 Nm van de Performance Line. Gazelle schakelde met de Avignon C8 ook over op andere versnellingen; in tegenstelling tot de Enviolo Trekking Manual-versnellingen die we op Gazelle’s C380-model vonden, gebruiken de C8-modellen Shimano’s Nexus 8-versnellingen. Deze versnellingen missen helaas het traploze karakter van de Enviolo-uitrusting.

Gazelle levert de fietsen standaard met een 500 Wh batterij die goed moet zijn voor een bereik van 55km in de Turbo-modus, en 145km in de Eco-stand. De fiets is optioneel verkrijgbaar met een 625 Wh batterij die het bereik vergroot naar 80km (Turbo) en 175km (Eco). De grotere batterij kost klanten bij aanschaf van de e-bike 200 euro. Onbekend is of Gazelle van plan is de batterij los in de verkoop te zetten.

Per direct leverbaar

Klanten kunnen de Gazelle Avignon C8 HMB per direct via Gazelle of een lokale dealer bestellen voor 3.799 euro. Wie liever de HMB Connect-variant aanschaft, betaalt daar 3.999 euro voor. Inbegrepen bij de aanschaf van de HMB Connect is een vierjarig data-abonnement voor de diefstalbeveiliging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business