Nieuws

WhatsApp online status kan binnenkort uitgeschakeld worden

eenmalig leesbare berichten
De nieuwste bètaversie van WhatsApp voor iOS bevat eindelijk ook de mogelijkheid om de 'Online'-status te gaan verbergen.

Dat blijkt uit de meest recente bètaversie van WhatsApp voor iOS en Android. De publieke testgroep van WhatsApp die versie 22.20.0.70 draait op iOS, krijgt sinds dit weekend een extra optie te zien waarmee je de status ‘Online’ in gesprekken kan verbergen, dat schrijft WaBetaInfo. De website kreeg ook een screenshot toegestuurd waarin duidelijk te zien is hoe je de optie kan in- of uitschakelen.

‘Online’ status verbergen in WhatsApp

De nieuwe optie zit mee in het menu voor de privacyinstellingen. In dit menu zaten al enkele instellingen waarmee je bijvoorbeeld de ‘laatst gezien’-status kon verbergen. Je kan hier ook bepalen wie die statusberichten kan zien, gebruikers kunnen kiezen tussen iedereen, niemand, alle contacten of bepaalde contacten. Android heeft de optie om de ‘Online’-status te verbergen al langer maar binnenkort zou deze feature dus ook beschikbaar moeten zijn voor iPhones. Al deze privacyinstellingen maken dat je deze informatie ook niet meer kan zien bij jouw contacten.

Binnenkort komt WhatsApp ook met een reeks extra privacytools. Gebruikers zullen onder andere de mogelijkheid krijgen om een groepsgesprek te verlaten zonder dat gebruikers daar en bericht van krijgen. De beheerder van het groepsgesprek krijgt wel nog een bericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business