Nieuws

Intel Unison brengt je iPhone en Android-smartphone naar Windows

Intel Unison
Intel Unison is een nieuwe app waarmee de chipmaker je iPhone of Android-smartphone wil synchroniseren met je pc.

Intel heeft een nieuwe applicatie voor Windows aangekondigd. De app heeft de naam Unison gekregen en moet het mogelijk maken om je iPhone en Android-smartphone te koppelen aan je Windows-pc. Volgens Intel is het heel gemakkelijk om je smartphone te gaan koppelen aan je pc. Van zodra dat in orde is, zal je telefoongesprekken kunnen voeren, berichten ontvangen en versturen en ga zo maar door. Bijvoorbeeld foto’s die je hebt getrokken, zullen automatisch ingeladen worden in Unison.

Intel Unison

Intel wil daarmee een groot dilemma bij gebruikers oplossen. Veel mensen bepalen bij aankoop van een smartphone of ze voor Apple of Android kiezen op basis van de pc die ze thuis hebben staan. Wie al een Mac heeft, zal veel waarschijnlijker voor een iPhone kiezen, bij Windows-gebruikers is dat Android. Met Unison wordt dat dilemma weggehaald.

Opvallend is ook dat iPhones perfect zullen samenwerken in Intel Unison. De chipmaker geeft daarbij aan dat er zeer kleine verschillen zullen zijn in vergelijking met de Androidvariant maar de meeste features zijn gewoon hetzelfde.

Beschikbaarheid en uitrol

Unison zal in het begin zeer beperkt worden uitgerold. De app zal eerst beschikbaar zijn voor een select clubje Intel Evo-laptops met de 12de generatie chips van Acer, HP en Lenovo. Intel is van plan om Unison uit te rollen vanaf eind dit jaar. Van zodra de 13de generatie uit is, zal ook Unison kunnen draaien.

Momenteel lijkt het erop dat oudere Intel-generaties Unison niet zullen ondersteunen. Een alternatief kan de ingebouwde Telefoon-app van Windows zelf zijn, of het gratis alternatief van Samsung. Beide alternatieven zijn wel een stuk minder uitgebreid en flexibel dan Intel Unison.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business