Nieuws

Intel schrapt duizenden jobs door afgenomen vraag naar pc’s 

Intel GPU's
Intel gaat duizenden banen schrappen. Uit noodzaak, klinkt het, want de vraag naar traditionele computers is de voorbije jaren sterk gedaald.

Intel gaat de grote herstructurering, waarbij duizenden werknemers hun baan zouden verliezen, aan het einde van de maand aankondigen. Dat meldt Bloomberg. Dat zou dan samen met de bekendmaking van de kwartaalcijfers gebeuren. Intel wilde evenwel niet reageren tegenover het persbureau. 

In juli had de chipfabrikant wereldwijd bijna 114.000 mensen in dienst. Vooral de afdelingen sales en marketing zouden getroffen worden door de herstructurering, zeggen bronnen aan Bloomberg. Daar zou 20 procent van de banen gaan verdwijnen. 

Intel reageert op dalende pc-verkoop 

De volgens Intel noodzakelijke afvloeiingen zijn een gevolg van de almaar dalende verkoop van pc’s en laptops. In het derde kwartaal van dit jaar lag die maar liefst een vijfde lager dan in 2021. De voorbije zomer had Intel-topman Pat Gelsinger al gesuggereerd dat er maatregelen getroffen zouden moeten worden, om de stijgende kosten te drukken. Volgens analisten zou Intel met de ingreep miljarden dollars kunnen besparen. 

Afvloeiingen blijken nu dus onvermijdelijk voor de chipfabrikant, want al in het tweede kwartaal van dit jaar liep de verkoop fors terug. Daardoor moest Intel zijn prognoses voor de omzet dit jaar bijstellen. 

De redenen voor de dalende pc-verkoop zijn mogelijk de coronapiek uit 2020 en 2021, waarna een onvermijdelijke terugval komt. Bovendien nemen de inflatie en energiekosten toe en kopen consumenten minder snel nieuwe pc’s.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business