Nieuws

Telegram lanceert WhatsApp Communities-concurrent

Telegram Stories
© Telegram
Telegram rolt deze week een update uit met als belangrijkste wijziging de komst van Topics, een functie om gesprekken in grote groepen te stroomlijnen.

Topics heeft veel weg van WhatsApp Communities, waarbij je voor ieder onderwerp een aparte chat kan aanmaken. Vooral bij groepen met een groot aantal leden kan dit helpen om gesprekken verder te stroomlijnen. Telegram zegt dat administrators van groepen met meer dan 200 leden zulke topics kunnen aanmaken. Elk topic wordt gezien als losstaand gesprek waarin je berichten kan pinnen, bots kan toevoegen, media kan delen en bijvoorbeeld polls kan aanmaken.

Telegram Topics is beschikbaar in zowel de gratis als Premium-versie van Telegram. Vooralsnog kun je de functies wel alleen gebruiken bij groepen met meer dan 200 leden. Voor het einde van dit jaar introduceert de chatdienst naar eigen zeggen een “vergelijkbare functieset” voor kleinere groepen.

Videotranscriptie voor Premium-leden

In de berichtenreeks kondigde Telegram eveneens een nieuwe audiotranscriptie-functie aan. Voor Premium-gebruikers geldt dat zij na de update audio onder videobestanden automatisch kunnen laten transcriberen. Als de functie wordt ingeschakeld, verschijnt de tekst in realtime in beeld onder de video. Het is niet de eerste keer dat Telegram aan de slag gaat met audiotranscriptie; gebruikers met het Premium-abonnement konden eerder al spraakberichten laten uittypen.

De recente Telegram-update bevat verder de mogelijkheid om unieke gebruikersnamen in te stellen, namen die daarna niet door andere accounts gebruikt kunnen worden. Volgens de chatdienst zijn de namen beschermd door het TON blockchain-netwerk. Ook kun je nu gemakkelijker de ‘tekstgrootte’ aanpassen in Telegram, zijn er meerdere nieuwe emoji-pakketten en geanimeerde placeholders bij berichten die worden geladen.

Uitrol voor Android en iOS-toestellen

Telegram-CEO Pavel Durov verontschuldigt zich bij de aankondiging voor de vertraging. De topman zegt dat Apple langer dan verwacht deed over het reviewproces van de app-update, waardoor het bedrijf besloot te wachten met de algehele uitrol. Inmiddels moet de update vrij beschikbaar zijn voor Android en iOS-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business