Google Keep smartwatch app wear os 2 3

Na het herontwerpen van Google Keep en andere apps voor Wear OS, blijkt nu dat Google de ondersteuning heeft stopgezet voor de verouderde OS 2.


Google Keep is een app waarmee je notities maakt en lijsten bijhoudt. 9to5Google kwam er via een Reddit-gebruiker achter dat je Keep niet meer vindt wanneer je de app opzoekt in de Play Store op een smartwatch met Wear OS 2. Zoek je de app op via een ander apparaat en heb je een smartwatch met OS 2, dan krijg je te lezen dat Keep “niet werkt” op je smartwatch. Dat lijkt alleszins het geval te zijn voor smartwatches met Wear OS 2 die geen update naar 3 zullen ontvangen.

Ondersteuning beëindigd na herontwerp

Het is onduidelijk wanneer de ondersteuning voor Google Keep in OS 2 werd beëindigd. De kans is reëel dat het gelijktijdig gebeurde met het Material You-herontwerp van de app. Het lijkt logisch dat het herontwerp enkel beschikbaar is voor de nieuwste Wear OS 3, maar de stopzetting van de ondersteuning voor de vorige OS is enigszins onverwacht. Een aanzienlijk publiek zou nog gebruikmaken van smartwatches met Wear OS 2.

Als je een smartwatch met Wear OS 2 hebt en Google Keep staat er nog op, dan is de kans klein dat je de app zult verliezen. Momenteel zijn volgende Google-apps nog beschikbaar voor de oudere OS: Google, Gboard, Fit, Wallet, Messages, Camera, Clock, Wear OS by Google Smartwatch en YouTube Music.Voor Apple moet je Maxime niet bellen. Goede audio vindt ze wel erg belangrijk. Verder doet ze niets liever dan Windows binnenstebuiten keren.