Nieuws, Tips

WhatsApp introduceert avatars als profielfoto en sticker

Avatars voor WhatsApp
© Meta
WhatsApp heeft er een nieuwe functie bij. Na de nieuwste update kun je een 3D-avatar van jezelf maken en gebruiken in je chats.

WhatsApp is niet het eerste platform dat 3D-avatars introduceert. In het verleden zagen we bijvoorbeeld al digitale mannetjes opduiken bij Facebook en Snapchat. Binnenkort is het ook mogelijk om een digitale plaatsvervanger voor jezelf te maken in WhatsApp. Deze kan je dan ook instellen als profielfoto of gebruiken als sticker.

Daardoor krijgt het emoji-menu voor in WhatsApp er een tabblad bij. Daar zullen, nadat je een avatar hebt aangemaakt, 36 verschillende stickers zitten. Die kan je dan in elke chat gebruiken als vervanging van de normale emoji’s.

Meta, het moederbedrijf achter WhatsApp en Facebook, wil deze avatars in de toekomst nog gaan verbeteren. Zo willen ze het haar van de digitale mannetjes echter doen lijken. Ook aan de schaduw en belichting wordt volop gesleuteld, zodat de digitale stickers meer op echte mensen gaan lijken.

Avatar maken

Om een digitale beeltenis van jezelf te maken, moet je naar de instellingen van WhatsApp. Daar verschijnt na de update een nieuwe knop waar ‘Avatar’ op staat. Als je daarop klikt, kan je beginnen bouwen aan je digitale zelf. Daarna kan je de avatar ook gebruiken als sticker.

De nieuwe stickers in WhatsApp.

Momenteel kan je de avatars ook gebruiken in gesprekken op Instagram en Facebook Messenger. Naar alle verwachting zal het daar niet bij blijven. Het feit dat Meta middelen over heeft voor de verdere ontwikkeling van de digitale verpersoonlijkingen, toont ook aan dat ze er verder nog plannen mee hebben. De kans is zeer reëel dat deze avatars later hun opwachting zullen maken in de metaverse. Zeker in die virtuele wereld moeten ontwikkelingen met textuur, licht en schaduw tot hun recht komen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business