Nieuws

Bol.com schrapt 300 banen

Bol.com
Bezuinigingen bij Bol.com vormen aanleiding tot de ontslagronde. Het bedrijf zegt ‘winstgevender te zijn dan ooit’, maar ziet tegelijk de groei stagneren.

Bol.com zegt dat de 300 banen geleidelijk zullen verdwijnen. Daarbij rekent het naar eigen zeggen enerzijds op natuurlijk verloop voor zo’n tweehonderd banen. Die banen verdwijnen omdat mensen vrijwillig ontslag nemen. Anderzijds heeft de webwinkel ertoe besloten de tijdelijke contracten van honderd personeelsleden niet te verlengen. Zij zullen het komende jaar uitstromen.

Het ontslag van de personeelsleden moet bijdragen aan een bezuinigingsronde van 225 miljoen euro, dat meldt Het Financieele Dagblad.

Bol.com is gezond, maar…

Volgens de webwinkel wordt er ook op andere vlakken bezuinigd. Het bedrijf kijkt daarbij naar zijn marketingbudgetten en inkoopkosten. De woordvoering van de retailer stelt dat de “bezuinigingen niet betekenen dat het niet goed gaat met Bol.com.” Integendeel zelfs, Bol.com zag zijn omzetten in het derde kwartaal van 2022 groeien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. Verder meldt het bedrijf een groei in marktaandeel, “dus ten opzichte van de markt doen we het goed.”

Positieve signalen dus. Tegelijk lijken die signalen wel minder sterk te worden. Het kan immers de groei vanuit de coronacrisis niet vasthouden. In de laatste maanden van 2020 wist het platform de omzet te doen groeien naar 4,3 miljard euro, terwijl de doelstelling op 3,5 miljard euro lag. Nu een instabiele energiemarkt de economie in zijn greep heeft, houden consumenten de hand op de knip en blijven (extra) online aankopen uit.

Bol.com laat het personeelsbestand daarom krimpen tot het niveau van 2021. Onbekend is welke afdelingen van de retailer zijn geraakt door de ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business