Nieuws

Elon Musk treedt af als Twitter-CEO zodra er vervanger is 

Twitter
Elon Musk heeft laten weten dat hij zal opstappen als CEO bij Twitter, van zodra er een passende opvolger gevonden is.

Zondag lanceerde Musk nog een poll met de vraag of hij zijn ontslag zou moeten nemen als Twitter-baas en dat hij zich zou houden aan de resultaten van de publieke stemming via de Twitter-poll. In eerste instantie reageerde Musk niet op de peiling, maar in de loop van dinsdag leek hij zijn lot te aanvaarden: 57,5 procent van de stemmers wil dat hij opstapt. Nochtans leek hij zich eerst in bochten te wringen, omdat hij even suggereerde dat enkel betalende Twitter-gebruikers (zij met een Blue-abonnement) stemrecht zouden hebben. 

Opvolger Musk gezocht

Hoe en wanneer Musk precies zal opstappen, blijft uiteraard onduidelijk. Nu blijkt dus dat hij eerst een geschikte opvolger wil vinden, “iemand die dom genoeg is om de job aan te nemen”, klinkt het. De nieuwe bedrijfscultuur bij Twitter is immers niet zo aantrekkelijk voor de buitenwereld. Een goeie kandidaat aantrekken zal dus wellicht niet van een leien dakje lopen. 

Langs de andere kant ligt de lat niet zo hoog, na het wispelturige gedrag van Musk als Twitter-chef. Iemand met de juiste aanpak zou in korte tijd heel wat kunnen veranderen op het socialmediaplatform en het imago wat kunnen oppoetsen. En dat is nodig. Sinds de overname door Elon Musk is ongeveer 70 procent van het personeel ontslagen of zelf opgestapt. Adverteerders hebben massaal hun biezen gepakt en haatspraak en trollen kregen er meer vrij spel.  

Musk liet meteen ook weten dat hij actief zal blijven in het bedrijf, om de software- en serverteams in goede banen te leiden. Wellicht zal hij achter de schermen mee aan de touwtjes blijven trekken, al zal nog moeten blijken hoe hard precies. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business