Nieuws

iPhone SE 4 wordt mogelijk geschrapt

iphone se 4 apple smartphone 2022 2024 productie geschrapt
Door een lager dan verwachte vraag naar de komende iPhone SE 4, zou de smartphone mogelijk geschrapt worden.

De stelling dat de iPhone SE 4 mogelijk wordt geschrapt, komt van gekend Apple-analist Ming-Chi Kuo. Er zouden verschillende redenen zijn achter de mogelijke annulering. Het begint met het feit dat de middenklasse-versies van de iPhone beduidend minder populair zijn dan bijvoorbeeld de Pro-versies. De iPhone 13 Mini deed het namelijk ook niet zo goed als verwacht.

Volgens Kuo zou de vraag voor de nieuwe SE lager zijn dan Apple had gewild. Ook zou de SE 4 duurder zijn om te produceren. Dat ligt aan het nieuwe full-screen design voor de smartphone. Bijgevolg zou Apple het toestel ook aan een hogere prijs gaan verkopen.

iPhone SE 4: geschrapt of uitgesteld?

Gezien de omstandigheden zijn er twee mogelijke opties voor de aankomende iPhone SE 4. Oftewel wordt het toestel in zijn geheel geschrapt, oftewel wordt de productie ervan uitgesteld. In de tweede situatie wordt een uitstel naar 2024 vermoed. Sowieso brengt Apple maar om de twee jaar een iPhone SE uit, maar er kwamen al heel vroeg geruchten en lekken uit over de komende versie. Zo zou de nieuwste SE mogelijk de nieuwste Apple-processor, de A16, krijgen. De lekken deden in ieder geval vermoeden dat de SE 4 volgend jaar al had kunnen uitkomen, in plaats van twee jaar na de huidige versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business