Nieuws

Twitter bekijkt in-app coins om via creators winst te maken 

encryptie
Twitter experimenteert met een in-app-valuta. Met ‘coins’ moeten creators geld kunnen verdienen op het platform en het moet Twitter geld opleveren.

Het lijkt er sterk op dat Twitter-CEO Elon Musk een nieuw plannetje bedacht heeft om Twitter commercieel interessant te maken. De hint naar Twitter-munten werd gespot door app-researchers Jane Manchun Wong en Nima Owji, die een aantal screenshots deelden. Volgens hun tweets zouden de coins in het verlengde liggen van het huidige tip-feature voor het geven van ‘fooi’. “Coins laten je toe om creators te ondersteunen die goede content tweeten”, valt te lezen op een screenshot die Wong en Owji deelden. Er was ook al een nieuwe coins-tab te zien in een screenshot die Owji in december deelde.

Voorlopig is het nog onduidelijk welke plannen Twitter heeft met de coins of wanneer de feature gelanceerd zou worden. De communicatie bij Twitter verloopt ook minder transparant sinds er onder het regime-Musk geen communicatiedienst meer is. Mogelijk krijgen de coins wel een prominente plaats, omdat ze op de screenshots in de algemene sidebar opduiken.

https://twitter.com/wongmjane/status/1610978948044951553

Twitter Awards

Wellicht zullen de coins nog een ander doel hebben, want Wong spotte ook een Awards-feature. Die zou je toelaten om met coins in-app-cadeautjes te kopen voor andere gebruikers. De prijzen zouden variëren van 1 tot 5.000 coins, met de gekke benamingen ‘Mind Blown’ en ‘Gold’. Het is wel nog niet duidelijk hoeveel een coin zou gaan kosten. Wel staat vast dat Twitter er een percentje op zal nemen. 

Elon Musk zelf repte nog met geen woord over de mogelijke feature. Wel gaf hij al aan op zoek te zijn naar nieuwe manieren om creators te belonen (en inkomsten te genereren voor Twitter zelf). Musk wil ook het betalende Twitter Blue uitbouwen om het sociale medium een potje geld te bezorgen waarmee het creators kan belonen. Twitter zou ook volop werken aan een manier om alle vormen van content te belonen met geld.

Ondanks de bijklank zouden de ‘coins’ wel (nog) niets te maken hebben met cryptomunten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business