Nieuws

Google werkt aan eigen AirTag-alternatief

tracking tags
Beeld: iStock
Tracking tags vormen een productsegment dat een drietal jaar geleden slechts beperkt aanhang vond. Nu de tags niet meer weg te denken zijn uit het dagelijkse leven ontwikkelt ook Google er.

Vanop een afstand lijkt het dikwijls alsof tracking tags enkel goed zijn om je bagage in het oog te houden. Inmiddels worden AirTags en andere trackers aan zo goed als alle objecten en zelfs huisdieren gehangen. Nu de producten zo alomtegenwoordig zijn, begint ook Google met de ontwikkeling van een eigen tracking tag.

De tag wordt volgens Kuba Wojciechowski ontwikkeld onder de codenaam ‘Grogu’, een verwijzing naar het populaire karakter uit de Mandalorian-serie op Disney+. Wojciechowski deed de ontdekking doordat Google ondersteuning voor zogenaamde ‘locator tags’ in zijn apps zou inbouwen. Uit code en ontgrendelde instellingen kan de lekker ook bevestigen dat er een tracking van Google in de maak is.

Grogu, of “groguaudio” of “GR10” biedt ondersteuning voor Ultra-Wideband en Bluetooth Low Energy. Hierdoor kan het vlot met andere apparaten verbinden en ervoor zorgen dat de tag teruggevonden kan worden. Dat UWB-protocol wordt vandaag de dag al gebruikt voor bijvoorbeeld autosleutels.

Google ‘Grogu’

Wanneer de tracking tags van Google op de markt komen is wel nog niet zeker. De kans is reëel dat Google wacht met de onthulling tot het I/O-evenement in mei, maar even goed zouden we daarvoor nog een productdemonstratie te zien kunnen krijgen.

Wat al wel vast staat is dat Google nu al aan het vindersnetwerk aan het bouwen is. Zo zit er in de nieuwe Google Nest-speaker ook ondersteuning voor UWB ingebouwd. Momenteel is de functie daar enkel te gebruiken om snel muziek naar de speaker te sturen. Ook in de Pixel 6 Pro en 7 Pro zit ondersteuning voor UWB, maar daar wordt niet echt iets mee gedaan. Grogu zou daar dus binnenkort een einde aan kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business