Nieuws

Rolls Royce wordt volledig elektrisch automerk

Rolls Royce
Beeld: iStock
Dat Rolls Royce al even aan een elektrische wagen werkt is algemeen geweten. Het merk heeft echter meer in het verschiet als het om EV’s gaat.

Met de Spectre kondigde Rolls Royce vorig jaar al een eerste elektrische wagen aan. De eerste luxe-EV’s van het Britse merk zouden tegen eind dit jaar geleverd moeten worden. Nu blijkt dat de Spectre vooral een voorproefje zal zijn voor alle toekomstige Rolls Royces. De CEO maakt namelijk bekend dat het merk voor een volledig elektrische vloot wil gaan.

Dat maakt Torsten Müller-Ötvös bekend tijdens een interview in CAR Magazine. Daarbij vindt de CEO belangrijk dat het unieke Rolls-karakter niet verloren gaat. Dat wordt dan ook op de eerste plek gezet, het elektrische aspect komt pas daarna. We krijgen dus de klassieke Rolls-vormen en -proporties te zien. Ook de grill, die bij een elektrische auto niet nodig is, blijft behouden bij de Spectre. Die formule blijkt erg goed te werken: het aantal bestellingen voor de Spectre ligt naar eigen zeggen vrij hoog.

Nog tot 2030 verbrandingsmotors

Die weg zou het bedrijf ook in de toekomst willen bewandelen: van wat we met de Spectre te zien krijgen, zien we in komende modellen ongetwijfeld iets terugkomen. Het is niet zo dat alle Rolls Royces met verbrandingsmotors per direct uit de verkoop gehaald worden. Naar alle verwachting zullen de Cullinans, Ghosts en Phantoms ook de komende jaren nog voldoende van eigenaar wisselen. Daarom schakelt het autobedrijf niet meteen volledig over op elektrisch, maar geeft het zich nog tot 2030 om de omslag te maken.

Klassieke Rolls Royce-waarden

Voorts breekt een elektrische Rolls Royce minder met traditie dan men op het eerste gezicht zou denken. Vandaag de dag rijdt een Royce eigenlijk al supervloeiend. Zelfs het schakelen zou voor eigenaars van de nieuwe Spectre geen al te grote aanpassing mogen zijn. In ieder geval: bij Rolls Royce betreurt niemand dat er geen brullende motor meer in de wagens zit – die waren namelijk sowieso al stil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business